תביעה נגד מוסך

  • נזק שנגרם לרכב כתוצאה מטיפול לקוי במוסך
    אולה | 18/11/2009 12:36

    שלום רב, לפני חודשיים הכנסתי את רכבי למוסך וזאת לאור רעידות של הרכב בהילוכים נמוכים. בעל המוסך עידכן אותי כי צריך לנקות את האינז'קטורים ולשם כך הרכב נשאר במוסך למשך יום שלם ובעבור הטיפול שילמתי 550 ש"ח. אך לאחר הטיפול עניין הרעידות לא הסתיים ולכן הרכב שוב נכנס למוסך ונשאר שם במשך יומיים לצורך בדיקה מעמיקה. אחרי 3 ימים של בדיקות באתי לקחת את הרכב ועודכנתי על ידי מנהל משמרת כי הרכב נבדק לעומק ונמצא תקין לחלוטין. אך יום למחרת, במהלך הנסיעה, מטרים ספורים מהבית הרכב החל לפרק ולקפוץ ולא היה ניתן להמשיך בנסיעה. נאלצתי לגרור את הרכב למוסך ממנו הוא יצא יום לפני המקרה. הרכב שוב נשאר שם למשך יממה ולאחר מכן נמסר לי כי הגיר תקוע בהילוך השני והתיקון ו/או החלפה של גיר תעלה לי 5000 ש"ח. האם זה יתכן שלאחר "בדיקות מעמיקות" במוסך הרכב יוצא משם עם סיכום שהכל "פיקס" ולאחר יממה הגיר "הולך"? לא היה ברצוני לטפל בעניין במוסך זה, לכן הגעתי לקחת את הרכב למוסך אחר, אך גיליתי כי הרכב אינו מניעה כלל. לשאלתי "מה לא בסדר?" ענו לי ש"אין שום בעיה, פשוט הרכב עמד קצת", אך כשהבאתי את הרכב למוסך אחר, אמרו לי כי הגיר לא תקוע בהילוך השני, כמו שנאמר לי במוסך הקודם, אלא נשרף לגמרי כי לא היה בו טיפת שמן, וכמו כן, לא ניתן להטעין את המצבר כי "חייו הסתיימו"... השתלשלות הענינים המתוארת לעיל מעידה על מחדל של המוסך הקודם, אליו פניתי. כשפניתי אל בעל המוסך בטענה, הוא סירב לקבל אותה ואמר שהם לא אחראים על כל מה שקרה. שאלתי היא, האם יש סיכוי לקבלת פיצויים מהמוסך?

    • תביעה נגד מוסך
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/11/2009 12:43

      בוקר טוב אולה, הצלחת תביעה מותנית ביכולתך לשכנע את ביהמ"ש שנגרם למכונית נזק בגין הטיפול. מצבר לא אמור לשרוד יותר משנתיים-שלוש ללא תלות בטיפול שהרכב קיבל. אם יש לך בעלי מקצוע אחרים שיכולים לבוא ולהעיד במשפט (על בסיס חוות דעת שיכתבו) לפיה נגרם למכונית נזק בגין הטיפול הלקוי כדאי לשקול תביעה. בהצלחה.