פסילת שופט מחוסר סמכות או ניגוד עניינים

  • סיבות להחלפת שופט
    דנה | 17/11/2009 14:20

    מה הסיבה שבגינה יוחלף שופט מסוים בבית משפט לתביעות קטנות? יש לנו משפט נגד בעלי בית ידוע לנו שבנם הוא עורך דין האם יש סיכוי שהוא ביקש את החלפת השופט עקב הכרות אישית? האם בתביעות קטנות בכלל ניתן לבקש להחליף שופט? ובאותו נושא- אם הנתבעים הגישו כתב הגנה שברור כשמש לא נכתב על ידם וסביר להניח נכתב ע"י בנם העורך דין מה דינו? האם כדי לההפנות את תשומת לב השופטת לזה? אם מדובר בסכסוך בין בעלי בית לשוכרים, והשופטת בעברה עבדה באגודה לתרבות הדיור, זה טוב ליהודים? דרושים טיפים דחוף!

    • פסילת שופט מחוסר סמכות או ניגוד עניינים
      אייזיק | 17/11/2009 17:38

      שלום שופט שמוצא שמי מהצדדים מוכר לו באופן אישי ונתון זה עלול לפגוע בהחלטותיו, רשאי לפסול עצמו. כמו כן, בעל דין אשר מוצא שהשופט האמור לדון בענייניו מוכר לו רשאי כבר מראש להודיע לשופט שיפסול עצמו. כפי הנראה כך עשו הוריו של אותו עו"ד. עו"ד בהחלט רשאי לכתוב לאדם אחר את כתב ההגנה או התביעה ומלבד שלא ייצג אותם בדין מסוג זה. עיסוק השופטת בעברה אינו נוגע לעניין.

      • החלפת שופט שאלה נוספת
        דנה | 17/11/2009 18:00

        ועדיין באותו עניין - האם לנתבעים יש זכות לבקש שופט מסוים? מדובר בתביעה קטנה, אז בעצם אם התבצעה החלפה היא מתייחסת לכל המשפטים של אותו יום .

        • גברתי
          אייזיק | 17/11/2009 18:32

          בית משפט זה לא תוכנית כבקשתך. לא ניתן לבחור שופט אלא ובמידה ונמצא לנכון לבקש פסילתו בשל ניגוד עניינים בכך שאולי לא יעשה דין צדק בשל היכרות מקדימה של השופט עם מי מהצדדים.