התייחסות

  • קבלות מזויפות?
    נמה | 17/11/2009 14:14

    שלום עזבתי את דירתי ובעלי הבית טענו שלא ניקיתי וסיידתי כמתבקש. הם החליטו לקחת לי את הצ'ק ביטחון וכשתבעתי אותם הם הגישו תביעה נגדית בה הם דורשים 15000 ש"ח . אציין שהם גם עשו שיפוץ לדירה אחרי שעזבתי בכדי להעלות את שכר הדירה. מפה לשם בדקתי את הקבלות וגיליתי סימני שאלה גדולים . את רוב הקבלות הצלחתי להפריך אבל קבלה אחת עדיין נשארה כמעט לא פתורה : מדובר בקבלה של צביעת הדירה כל פעם שאני\מישהו מחברי מתקשר\ת לבעל מקצוע שהביא להם את הקבלה הוא טוען שאינו מבצע עבודות צבע. על פניו זה נשמע שגם קבלה זאת מזויפת אבל מדובר בשיפוצניק.... משיחה נוספת הוברר לי שהשיפוצניק הרבה זמן לא עובד כי עבר אירוע...שאלותי: איך אפשר לבדוק שהוא עבד בתקופה זאת(ביטוח לאומי?) האם הקלטת שיחה זו מספיקה בשביל להפריך את הקבלה ? איך הציג זאת בבית משפט?

    • התייחסות
      אייזיק | 17/11/2009 19:00

      א. אם סוכם שבעת הפינוי תנקו ותצבעו ולא עשיתם כן, אז ברור שזה לא בסדר וזכות בעלי הדירה לבקש תמורה עבור מה שלא בוצע. ב. זה שהם מגישים תביעה נגדית רק אחרי שאתם הגשתם לצורך קבלת הצ'ק, יש בזה חוסר תום לב מצידם ומנכונותם להגיש זאת מלכתחילה. ג. אם יש בידכם להוכיח שהדירה לא ניזוקה למעט הצורך בנקיונה וצביעתה, אזי ברור שלא יזכו במשפט לסכום כזה לטעמי. ד. מציע לחפש גורם שלישי שיגשר בין הצדדים ותמנעו מהגעה לבית המשפט.