תשלום עבור מוצר שנקנה ע"י אדם שנפטר

  • המשך תשלום על מוצר שעדיין לא התקבל עבור אדם שנפטר
    טלי | 16/11/2009 20:04

    שלום, אמי רכשה פאה בעלות של ששת אלפים שקלים, ובתשלומים שנפרשים על פני 10 חודשים. רק לאחר סיום התשלום הייתה אמורה לקבלה מוכנה. אלא שאמי נפטרה לפני שבועיים באופן פתאומי, לאחר שכבר שילמה שני תשלומים (סה"כ 1200 ש"ח שולמו). הבנו מהספק שעדיין לא התחילו לייצר את המוצר, וניתן לעצור את ההזמנה, אך הוא לא מסכים לעצור את התשלומים. למותר לציין כי אין לנו כל צורך בפאה. כמובן אין אנו מבקשים החזר עבור התשלום שכבר שילמנו, אך אנו מבקשים לעצור את כל התהליך - לא לשלם את התשלומים הבאים ולא לקבל את המוצר הסופי. מה החוק אומר בנושא? האם הוא לצידנו - כלומר האם ניתן לעצור את התהליך? או שהחוק לצד הספק - והוא חייב לקבל מאיתנו את כל התשלומים? תודה.

    • תשלום עבור מוצר שנקנה ע"י אדם שנפטר
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/11/2009 16:50

      ערב טוב טלי, ראשית תנחומיי על האסון שפקד אתכם. המקום ינחם אתכם עם שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד. לגופו של עניין, ובנסיבות המצערות שתיארת יש מקום להידבר עם הספק או לפחות להפעיל עליו לחץ להפחית את התשלומים ככל שניתן. כדאי להסתייע בעניין בעו"ד או אדם אחר שידיו רב לו במו"מ שיסייע לכם בכך.

      • תשלום עבור מוצר שנקנה ע"י אדם שנפטר - המשך
        טלי | 18/11/2009 16:09

        תודה רבה על המילים החמות ועל המענה. האם במילים אחרות אתה אומר שהחוק בעצם לא לצידנו ועלינו להסתמך על רצונו הטוב של הספק? האם בעצם עפ"י חוק אנו מחוייבים להמשיך לשלם? תודה.