תביעות קטנות

  • פניה לעו"ד + עוגמת נפש
    דוד.ק | 06/11/2009 00:27

    כאזרח הרוצה לתבוע בתביעות קטנות חב' ביטוח: א. האם פניה לעו"ד שיכתוב את התביעה תגרע בעיני השופט? כוונתי שאני אזרח פשוט וקטן מול הביטוח 'הגדול'.. ואני פונה לעו"ד במקום לבוא כמו שאני ואז אולי סיכויי טובים יותר. (?) ב. האם יש סיכוי בתביעה מול חב' הביטוח בגין עוגמת נפש שם עשו לי. תודה!!

    • תביעות קטנות
      יואל | 06/11/2009 11:10

      א.כן אתה יכל להעזר בעו"ד לניסוח כתב התביעה.אבל עליך להבין את הכתוב בשפתו.ואין זה ממעיט מסיכויך לזכות ב.בתי המישפט בדרך כלל לא פוסקים פיצוי עוגמת נפש,לכן עליך להוכיח על כך, שהנתבעת טרטרה אותך,ועצם זה גרמה לך לטירחה רבה ובזבוז זמן,ואז לדרוש עוגמת נפש ג.נטל ההוכחה היא על התובע.לכן אם יש לך הוכחות ברורות,אז תמיד יש סיכוי, ד.כך לך בחשבון,שהשופטים בתביעות קטנות מתרשמים גם מהאופן שאתה מייצג את עצמך..כאילו יש להם כישורים נוספים לבדוק לב וכליות, ולכן הם טועים בפסק הדין ברוב המקרים,משום שנציג הנתבעת הוא בעל יכולת וכישורים,כמעט כמו עו"ד..לכן כושר הביטוי,והתחמנות שלו הם ברוב המקרים מנצחים.....לצערי בתי המישפט לתביעות קטנות עדיין לא הפנימו בעיה זאת..

      • תביעה בגין עוגמת נפש
        עו"ד אפי אהרונוב | 07/11/2009 18:58

        שבוע טוב דוד, השאלה האם כדאי להיעזר בעו"ד במסגרת תביעה קטנה תלויה במספר גומרים, כגון: יכולת הניסוח שלך בכתב ובע"פ, טיב העילה, היכולת שלך לבסס את טענותיך במושגים משפטיים בסיסיים וכיו"ב. חשוב יותר לטעמי לבחון אם יש לך בכלל עילת תביעה. כתבת שתביעתך היא בגין עוגמת נפש, ותביעה בגין עוגמת נפש קשה להוכחה מטבעה, ובמיוחד כשמהעבר השני ניצבת חברת ביטוח. אתה מוזמן להעלות את העניין כאן ונשתדל לסייע לך.