מעסיק מסרב לקבל מכתב רשום מההסתדרות

  • המעסיק מסרב לקבל את מכתב התביעה
    מירי | 05/11/2009 23:29

    פוטרתי מעבודתי לאחר שנה, על פי חוק מגיע לי פיצויים. המעסיק מסרב לשלם אז פניתי להסתדרות לצורך תביעת פיצויים, מההסתדרות נשלחו אליו מכתבים שליו לשלם את הפיצויים תוך 14 יום , אך המעסיק מסרב לקבל את המכתבים הרשומים, מהסיבה הפשוטה שהוא יודע מהיכן הם מגיעים... וכתוצאה מכך אני גם לא מקבלת את הפיצויים וגם התביעה אינה יכולה להתממש. מה עליי לעשות? זה ממש חוסר אונים..

    • מעסיק מסרב לקבל מכתב רשום מההסתדרות
      יואל | 06/11/2009 11:30

      מרי אני מופתע מתגובתך,משום שעד כמה שאני יודע,זה שההסתדרות יודעת בדיוק איך לפעול במקרים כאלו..כמו שאנחנו כבר יודעים,זה שלעובדי ההסתדרות יש הרבה חברים...וגם מתוך המעסיקים.. תפעלי כך א.קודם כל עליך לבדוק היטב,אם כתובתו של המעסיק היא נכונה. ב.כאשר נשלח דואר רשום לכתובת הנכונה,ולא נלקחת,אז על פי החוק,כאילו נמסרה כדין ג.כך שאמליץ לך לקחת את המכתבים שחזרו לעצמך,כך שישמשו כראיה בתביעה ד.כנסי לאתר בית המשפט,חפשי בית דין לעבודה,ושם תקבלי את כל המידע לגבי איך להגיש תביעה,מבלי להיות מיוצג ע" ההסתדרות,או עו"ד.

    • את נמצאת בתביאות קטנות..כך מגישים תביעה בדיני עבוד
      יואל | 06/11/2009 16:45

      אבל אם את כאן,אז אני אנסה לעזור.. את יכולה להדפיס כתב תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בדף רגיל לפי הנסוח הבא...נניח שמקום העבודה שלך הוא איזור חיוג 04..,אז בית הדין האזורי לעבודה הוא בחיפה.. בית הדין האזורי לעבודה תאריך 06.11.09 ר"ח פל-ים 15 בחיפה.. התובעת : מרי מרים ת.ז 000000000 ר"ח ירושלים 51 מיקוד 0000 חיפה. נגד הנתבעת : המעסיק ישראל ישראלי בע"מ ר"ח המלינים 100 עפולה כתב תביעה ומכאן תעלי את כל טענותיך לזכויות עובד שפוטר..

      • המצאת כתב תביעה
        עו"ד אפי אהרונוב | 07/11/2009 18:49

        שבוע טוב מירי, כפי שכתב יואל, הימנעות נתבע מליטול את מכתב ההתראה ולאחר מכן את כתב התביעה אינה פוגעת בך, ככל שאת נוהגת לפי החוק. השתדלי לשמור על אישורי המסירה של המכתב שלא נדרש. לאחר שתגישי תביעה בביה"ד לעבודה, יישלח אליך תדריך מודפס איך להמציא את כתב התביעה לנתבע. בהצלחה.