דחיית טיסה

  • תביעה נגד סוכנות נסיעות - החברה הגיאוגרפית
    אהוד מלמד | 03/11/2009 10:33

    טסתי עם אשתי בטיול מאורגן של החברה הגיאוגרפית בסוף 9/09 לאינדונזיה. לפני היציאה נאמר לנו בפגישת הקבוצה כי החזרה לארץ תהיה יום מאוחר יותר מהמתוכנן והנ"ל ע"ח החברה. כוון שתאריך החזרה לא התאים לנו, והיינו צריכים להיות עקב שיקולי עבודה ביום המתוכנן בקשנו לחזור בתאריך המקורי ועל כך קבלנו בהמשך כרטיס אלקטרוני המאשר שכל הטיסות בסטטוס OK . כאשר הגענו ביום החזרה לאחר טיסה ארוכה מבאלי דרך סינגפור לפרנקפורט, שם היינו צריכים לטוס עם לופטהנזה לישראל נאמר לנו בשער כי אנחנו נמצאים במחשב שלהם ב WL ואין סיכוי שנעלה על הטיסה. בקשנו מהם לברר את הנושא מול סינגפור איירליינס שהוציאה את הכרטיס אך הם לא הסכימו ושלחו אותו לדלפק של סינגפור באולם היציאה שהיה סגור. נתקענו בשדה מעל 25 שעות ללא הצלחה לטוס בטיסות מוקדמות שהיו מלאות. בסוף הצלחנו לחזור עם אל על. גם מלון לא הצלחנו לקבל ע"ח חברת התעופה ונאלצנו לממן אותו מכיסינו. פנינו לחברת הנסיעות לברור הנושא ולמרות שחלפו 3 שבועות אין בידיהם תשובה. האם לפנות לבית משפט לתביעות קטנות ולתבוע את סוכנות הנסיעות ואת חברת התעופה סינגפור איירליינס וחברת התעופה לופטהנזה ? מה הפיצוי שניתן לקבל על העיכוב של 25 שעות בשדה ? האם ניתן להוסיף תביעה לגבי עוגמת נפש ומה הסכום הסביר ?

    • דחיית טיסה
      עו"ד אפי אהרונוב | 05/11/2009 08:43

      בוקר טוב אהוד, ניתן לתבוע על נזק כספי שנגרם לכם והוא בר הוכחה (למשל: הוצאות המלון, הפסד ימי עבודה וכיו"ב). לכך אפשר להוסיף פיצוי מסוים בגין עגמת נפש (1000-2000 ש"ח לכל היותר). חשוב מאוד לבחון את הסכם ההתקשרות-ההזמנה ולראות איך היא מתייחסת לסיטואציות כאלו. כיון שסיכויי התביעה קשים להערכה, רצוי לדעתי לפנות אליהם בכתב ולדרוש פיצוי תוך איום בתביעה, ורק אם העניין לא יסודר בדרך זו - להגיש תביעה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות