מכירת מוצר משומש כחדש

  • מכירת מוצר משומש כחדש
    נתנאל | 02/11/2009 16:13

    שלום רב. בתאריך ה 22.10.09 רכשתי מכשיר נוקיה מדגם 6600 fold בנקודת מכירה של חברת אורנג'. לאחר כמה ימים כשהורדתי תמונות מן המכשיר למחשב שלי גיליתי תמונה של אדם זר בין התמונות שלי. ובנוסף חוויתי בעיות שונות במכשיר כמו לוח מקשים שנתקע. פניתי לנקודה בה קניתי את המכשיר בטענה שישנה אפשרות שהמכשיר אותו קניתי הוא משומש אך הם טוענים שהמכשיר חדש ושלא ניתן להוכיח שאכן התמונה הייתה קיימת על המכשיר וכל מה שאני יכול לעשות הוא לפנות למרכז השירות של אורנג' בחדרה (יש לציין שזכיתי שם ליחס מזלזל ביותר שכלל התעלמות ממני ודיבור ציני, בשונה מהיחס שאותו קיבלתי שבאתי לרכוש את המכשיר). לאחר המקרה הזה חיברתי את המכשיר למחשבי וביררתי קצת בנושא ומצאתי שניתן לברר מידע מקורי על התמונה כמו תאריך הצילום ודגם המצלמה איתה צילמו את התמונה, והתאריך שהופיע ברשומות הוא ה27/7/09 (שלושה חודשים מוקדם יותר ליום הקניה) ודגם המצלמה צויין כדגם המכשיר (nokia 6600 fold) למחרת פניתי אל מרכז השירות של החברה בחדרה עם המידע החדש ודיברתי עם מנהל המרכז ושם שוב קיבלתי את אותן תשובות שלא ניתן להחליף את המכשיר ולא ניתן לבטל את העיסקה ובקיצור זה מה שיש. עליי לציין שאני המום מן המקרה כי מעולם לא חשבתי שחברה גדולה ובין לאומית כמו אורנג' עושה דברים כאלה ובטח שלא משרתת את לקוחותיה בצורה שבה שירתו אותי אני כרגע במצב שאני לא ממש יודע מה לעשות בגלל שהם די אמרו את המילה האחרונה ואני לא מסופק מן התשובה וברצוני לדעת מהם זכויותי במקרה מסוג זה, תודה מראש

    • מכירת מוצר משומש כחדש
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/11/2009 09:43

      בוקר טוב נתנאל, מדובר בהתנהלות חמורה של החברה ואתה רשאי לתבוע ממנה את ביטול העסקה בתוספת פיצוי כספי משמעותי. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות