החלפת מוצר

  • החלפת מוצר שנקנה באינטרנט\טלפון
    רון | 25/10/2009 15:17

    שלום, רכשתי מסך פלזמה דרך אבי סופר, הגעתי אליהם דרך האתר, ובאתר כתוב להתקשר להזמנות והזמנתי דרך הטלפון, המסך הגיע ולאחר כמה ימים רציתי להחליף אותו למסך אחר, כי ראיתי שהגודל לא מתאים לי, הבנתי שכשאר הקניה מתבצעת דרך אינטרנט\טלפון אז ניתן להחליף המוצר תוך 14 יום, התקשרתי אליהם והם אמרו לי שאם אני רוצה להחליף את המוצר אני צריך לשלם קנס של 25% מהעיסקה, שלחתי מכתב למועצה לצרכנות ולאחר כחודשיים אבי סופר חזרו אלי ואמרו שאני יכול להחיף את המוצר, ביקשתי כמה ימים בכדי לבדוק את הדגמים החדשים של המסכים כדי שאוכל לדעת לאיזה דגם להחליף, שכן הדגם שרציתי כבר הוחלף בדגם אחר שלא הכרתי, לאחר שבחרתי איזה דגם אני רוצה וחזרתי אליהם הם לא ענו לי והתמחקו ממני, אמרו לי שאני צריך לדבר עם האדם הספציפי שממנו קניתי, הוא לא ענה ולא חזר אלי, לאחר כשבועיים השגתי אותו והוא אמר לי שמאוחר מדי והוא לא מוכן להחליף, פניתי שוב למועצה להגנת הצרכן ואבי סופר החזירו בתגובה ערמה של שקרים, הם אמרו שלא פניתי לפני 14 יום בכדי להחליף (אם זה היה נכון אז למה הם הסכימו להחליף אחרי חודשיים ומשו?) , ושביקשתי להחליף ולא להחזיר, ושמתי שאמרו לי שאפשר להחליף לא הבאתי את המסך לחנות (אותו אחד מאבי סופר אמר שהם ישלחו מישהו לביתי לבדוק שהמסך תקין, הוא לא אמר שאני צריך להביא את המסך אליהם, מה גם שזה מסך גדול שאין ביכולתי להביא אליהם עצמאית), מה אפשר לעשות? יש לי קייס?

    • החלפת מוצר
      עו"ד אפי אהרונוב | 25/10/2009 18:43

      ערב טוב רון, לא ברור לי מה סוכם בינם לבין אנשי המועצה לצרכנות. בכל מקרה, גם אם יש לך עילה, אין לך הוכחה מלבד גרסתך הסותרת את גרסתם והצלחתך תלויה ביכולתך לשכנע את ביהמ"ש בצדקת גרסתך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • איזה הוכחות אני יכול להביא?
        רון | 25/10/2009 19:03

        יש לי עדים שהיו לידי כשהתקשרתי אליהם, זה יכול לעזור? הם גם מודים שהם הסכימו להחליף אחרי כחודשיים וחצי מקבלת המוצר, אז זה לא ממש מסתדר עם העובדה שהם אומרים שהבקשה להחלפה היתה מאוחרת, לא?

        • הוכחות
          עו"ד אפי אהרונוב | 25/10/2009 22:36

          ערב טוב רון, כיון שהתנהלותך מולם הייתה באמצעות המועצה לצרכנות, כדאי, בשלב ראשון ולמען הסדר הטוב, לברר מולם איפה הדברים עומדים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

          • המועצה לצרכנות אמרו לי להעביר את זה לתביעות קטנות
            רון | 26/10/2009 00:08

            הם לא ממש משתמשים בכח, אני לא בטוח אם יש להם בכלל, אבי סופר פשוט עיוותו הכל, הפיצו שקרים מ-א ועד ת, והשאלה מה אפשר לעשות, הם מודים שהם הסכימו להחליף אבל הם אומרים שזה לפנים משורת הדין, גם להם אין הוכחות שביקשתי אחרי הזמן מן הסתם, לי יש עדה שהיתה לידי מתי שביקשתי טלפונית להחליף ואמרו לי לשלם 25%, יש לי גם פקס ששלחתי להם, אבל אין עליו אישור שליחה או משהו כזה.

            • תביעה קטנה
              עו"ד אפי אהרונוב | 26/10/2009 23:58

              ערב טוב רון, אתה יכול להגיש תביעה קטנה. הצלחת התביעה תלויה ביכולתך לשכנע את ביהמ"ש בנכונות גרסתך לעומת גרסת הספק. גם מהימנות העדה שתביא תיבחן ע"י ביהמ"ש. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות