התקשרות עם ספק תשתית וספק שירות

  • הפרת הסכם לאספקת שירותי אינטרנט-מה עושים???
    מתי | 25/10/2009 01:34

    שלום רב. במסגרת עסקת בנדל (ספק + תשתית) הקיימת ביני לבין חברת הספק, אני משלם לחברה זו סכום חודשי. מסכום זה מפרישה חברת הספק לחברת התשתית את חלקה. מנגד - אני מקבל שירות אינטרנט של 1.5 מגה. ואולם - לפני כמה שבועות החלה חברת התשתית ליצור עימי קשר בטענה שעסקת הבנדל שבמסגרתה קיבלתי את השירות - פוצלה. כעת יש על שמי שני מנויים בחברת התשתית. כיוון שכך, הנני בעל חוב, ומשאינני פורע אותו - נותקתי מהאינטרנט. בשיחות וועידה שלי מול שתי החברות, מבהירה חברת הספק לחברת התשתית כי איננה מכירה בפיצול המנוי, וכי אני משלם עד היום (ואמשיך לשלם בכל חודש) את הסכום החוזי. ואולם, למרות שאני משלם לחברת הספק במסגרת העסקה, וזו חוזרת ומבקשת מחברת התשתית להמשיך ולתת לי את השירות שלו אני זכאי - הרי שחברת הספק לא מוכנה לעשות מעבר לכך. לטענתה, כדי להמשיך ולהתחבר לאינטרנט, עלי לפתור את בעיותי מול חברת התשתית. עצתכם חשובה לי מאוד. אני נמצא כרגע במצב שבו אני משלם עבור שירות אינטרנט, אך לא מקבל אותו כלל. אין לי את היכולות לחקור מדוע במחשביה של חברת התשתית נרשם פיצול של המנוי שלי, ונוסף מנוי על שמי, וזו מסרבת לחקור זאת בעצמה. אינני רוצה להמשיך ולהיות בעל חוב לחיובים שאינני חייב בהם. אני מבקש מאוד עצה והדרכה, ***צונזר ע"י המערכת- השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר*** תודה רבה מראש, מתי.

    • התקשרות עם ספק תשתית וספק שירות
      עו"ד אפי אהרונוב | 25/10/2009 18:16

      ערב טוב מתי, ההתנהלות שאתה מתאר חמורה ביותר. מומלץ לפנות בעניין למשרד התקשורת ובמקביל להגיש תביעה נגד ספק השירות שגובה ממך סכום עבור תשתית מבלי לספק לך שירות. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • תודה רבה. שאלה בהמשך לתשובה-בפנים
        מתי | 25/10/2009 20:45

        תודה רבה על הסיוע. נאמר בתשובה שלך כי "להגיש תביעה נגד ספק השירות שגובה ממך סכום עבור תשתית מבלי לספק לך שירות". הכסף שנגבה הוא ע"י חברת הספק (ולא התשתית) והוא בגין שני השירותים (עסקת 'בנדל'). כלומר, חברת הספק מבחינתה מספקת לי את השירות שטכנית היא זו שאחראית לו (אספקת האינטרנט). ואולם, כיוון שחברת התשתית טוענת לפיצול ולחוב - היא ניתקה אותי מהתשתית, ולכן אינני יכול להינות מהשירות. המצב הוא שחברת הספק, שוגבה את התשלום, אומרת לי שאין היא יכולה לכפות על חברת התשתית לחבר אותי במידה שזו האחרונה טוענת לפיצול (וזאת למרות שחברת הספק מודה כי היא לא מכירה כל פיצול או חוב). האם אני יכול לתבוע את חברת הספק או התשתית? עניין נוסף - אני מעדיף תחילה לפתור את הבעיה ללא תביעה, שכן אינני יודע אם אוכל לעמוד כלכלית בכך. האם אדוני יודע בבקשה לאיזה גורם במשרד התקשורת יש לפנות? בתודה רבה מראש, מתי.