חיבור פיראטי לכבלים

  • הוט טוענים שאני צופה בערוצים פיראטי
    שימי | 14/10/2009 23:16

    שלום רב, אני גר בקראוון שכור במושב, בשכנות לעוד שוכרי קראוונים ולבעלי הבית. לפני יומיים הגיע טכנאי הוט לבעלת הבית ואמר לה שכמה מאיתנו מחוברים פיראטית להוט. ושעלינו לשלם על התחברות אנלוגית או שהם מעבירים מכתב למחלקה המשפטית שלהם ותוגש נגדנו תביעה משפטית. הטכנאי יצר איתי קשר טלפוני ואמרתי לו בשיחה שאין לי מושג אם יש אצלי כבלים, אבל שערוץ אחד ושתיים, כידוע לי, לכל אזרח במדינה מותר לצפות. כמו כן הוספתי שכבר עשר שנים שאין לי טלויזיה (למרות שלפני שלושה חודשים קיבלתי אחת שאני כמעט ולא צופה בה כלל). אמרתי לו שהוא מוזמן לנתק את הכבלים אם יש כאן והוא אמר שאם הוא עושה זאת הוא חייב להעביר את זה למחלקה משפטית מאחר וזה פלילי שידעתי שיש לי כבלים ולא דיווחתי על כך. היום הושאר לי על הדלת מכתב התראה בטרם נקיטת הליכים משפטיים. אוסיף ואומר שלפני כשנה וחצי כשעברתי להתגורר כאן, יצרו איתי קשר חברת הכבלים מספר פעמים ואמרתי להם שאנני מעוניין בחיבור ויתרה מזאת, כשביקשתי שיבואו להתקין לי אינטרנט בלבד הם קבעו איתי מועד אך לא הגיעו עקב תקלות שהיו להם באותו זמן מאחר ושידרגו את המערכות שלהם. לאחר סחבת באותה התקופה עקב כך, התחברתי לאינטרנט דרך בזק. כפי הנראה לי, הוט מנסים להפיל עלי טעות שלהם, שכנראה לא ניתקו את הכבלים שהיו בדירה לדיירת לפני, עקב שידרוג המערכות שלהם באותו הזמן. שאלותי הן: 1. במידה והטכנאי מופיע בביתי, ואנני מעוניין להכניס אותו, מאחר וכן יש לי את מכשיר הטלויזיה בבית, האם זו זכותי הלגיטימית? והאם זה לא ירע עימי? 2. מה הצעדים שעלי לנקוט בהם כרגע, מול מכתב ההתראה שקיבלתי? אודה על תשובה מהירה בתודה מראש שימי

    • חיבור פיראטי לכבלים
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/10/2009 00:04

      ערב טוב שימי, הבעיה שתיארת מוכרת ואף נשאלתי על-כך בפורום זה מספר פעמים. בשלב ראשון אני ממליץ לפנות במכתב תגובה מעו"ד בו תפורטנה טענות הנגד שלך ותאיים עליהם בתביעה נגדית ובתלונה למשרד התקשורת באם ימשיכו להטרידך לשוא. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות