חיובי שיחות ללא ביסוס

  • תביעות כנגד אורנג' והולמס פלייס
    סיון | 14/10/2009 15:13

    שלום רב, לאחרונה קרו לי מספר מקרים מצערים ואשמח לקבל חוות דעת האם עליי להגיש תביעה בגינם. הראשון הינו חיוב מופרז ושגוי של חברת אורנג' בעת שהייתי בחו"ל. באוגוסט האחרון נסעתי לארצות הברית, טרם נסיעתי שוחחתי עם נציגה של אורנג' ואף קיבלתי את פירוט המחיריפ בארצות הברית בעבור שיחות יוצאות ונכנסות (20 ש"ח יוצא, 10 ש"ח נכנסת, 9 ש"ח יוצאת במסגרת חסכון עולמי). בטיול עצמו כמעט ןא נגעתי בטלפון למעט שליחת הודעות SMS וחיבור לאינטרנט במצאעות רשתות אלחוטיות באזור (לא דרך חברת הסלולר). יש לציין כי בשבוע הראשון לא עניתי כלל לטלפונים ובשבועיים שלאחר מכן עניתי לבין 10 ל20 טלפונים סה"כ. אורנג' מצידה שלחה לי פירוט שיחות "אמין" שלפיו ביצעתי שיחות טלפון בסכום של קרוב ל700 ש"ח. משיחה קצרה עם אחת העובדות במשרדי שמתמללת לבתי משפט, קיבלתי את הרושם שאינני היחידה שמקבלת חיובים שגויים וכי היא נתקלה במספר תביעות כנגד אורנג' בנושא של חיוב מופרז בחו"ל. שאלתי היא - האם יש לי עילה וסיכוי לתביעה יצוגיתץ? אם כן מהו מספר האנשים המינימלי להגשת תביעה יצוגית? ומהן העלויות של דבר שכזה?סיפור שני הינו מול חברת הולמס פלייס. ב25 במרץ 09 רכשתי מנוי בהולמס פלייס בגבעתיים כשבמפורש צויין בפני כי אני יכלה לבטל בכל עת לאחר 3 חודשים. בתאריך 14 באפריל עברתי תאונת דרכים ולא הגעתי כחודש למכון, לאחר מכן ובהתייעצות עם הרופא חזרתי להתאמן כאשר במהלך חודש יולי החלו כאבי גב וברכיים תכופים בעת ביצוע פעילות גופנית. הרופא נתן לי 3 חודשי הקפאת למנוי משום שאינני יכולה להתאמן. כעת בתום אותם שלושה חודשים עדיין אינני יכולה להתאמן וביקשתי מהמכון לבטל את המנוי משום שאינני כשירה רפואית לכך. במכון באו אליי עם 2 סיפורים: הראשון כי הביטול הינו בשיטת 'שוטף+30' וכי רק התאריך ה25 בכל חודש אני יכולה לבטל והביטול הינו רק מחודש שלאחר מכן, דהיינו ביטלתי היום (14 לחודש), הביטול יחשב רק מה25 בחודש ובפועל אפסיק להיות מחוייבת רק מתאריך 25 בנובמבר! לגבי 3 חודשי ההקפאה קיבלתי בתגובה כי הקפאה היא סוג של "רכישה" וכי אין עליה החזר וכי עליי לנסות למכור את המנוי. המנוי שלי הינו במחיר מופרז (בשל האפשרות לבטל ללא התחייבות...) ואין שום סיכוי למכור אותו במחיר שכזה. מה עליי לעשות בכזה מצב? האם עליי להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות? והאם הסכום אמו רלהיות רק בגין החודשים המגיעים לי או שעליי להוסיף דברים לתביעה (חודשי תביעה - 5 = 1975 ש"ח) אודה לתשובה בנושא, סיון

    • חיובי שיחות ללא ביסוס
      עו"ד אפי אהרונוב | 15/10/2009 23:49

      ערב טוב סיון, א. כדאי לבחון את העניין לעומק מול עו"ד המתמחה בצרכנות ותביעות יצוגיות. ב. ראשית יש לבחון מה אומר החוזה לגבי הביטול. באם החוזה לא מאזכר את השהיית הביטול לחודש מעת הבקשה, אין יסוד לטענתם. בכל מקרה וגם אם החוזה אומר אחרת, יש כיום פס"ד של בתי משפט לתביעות קטנות שאפשרו למנויים שנבצר מהם להתאמן עקב בעיה רפואית לדרוש את ביטול החוזה תמורת החזר מלא. כדאי בשלב ראשון לפנות בדרישה בכתב (רצוי באמצעות עו"ד) ואם זה לא עובד בדרך הזו, ניתן להגיש תביעה קטנה ולדרוש גם פיצוי על הטרחה ועוגמת הנפש והחזר הוצאות משפט. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות