הי

  • דחוף ביותר-מקרה מצער.
    אמיר. | 14/10/2009 14:03

    שלום רב, הדיון שלנו אמור היה להתקיים בשעה 3 בצהריים אך מתוך טעות כנה סברנו כי הדיון אמור להתקיים בשעה 3 וחצי, איחרנו לדיון וניתן פס"ד בהעדר התובע, ואך חויבנו בהוצאות ביהמ"ש בסך 1000 ש"ח. הגשתי בקשה לביטול פס"ד, תוך הטענה כי היתה טעות כנה לגביי שעת הדיון (מדובר באישה מבוגרת שטעתה), וכן לגביי העובדה שיש חוות דעת מומחים ונסיבות שאם פס"ד יישאר על כנו יגרם עיוות דין. שאלתי היא כדלקמן: 1. מה הסיכוי שבקשה כזאת תתקבל נוכח הנסיבות הנ'ל? האם ביהמ"ש מתחשב במקרים כאלו? 2. אם הבקשה תדחה, מה עליי לעשות? איך אפשר לעכב את ביצוע פס"ד? תודה רבה,

    • הי
      נוגה | 15/10/2009 19:00

      כעקרון שופטים נוטים לבטל פס"ד כשנופלת טעות ולצד השני יש בסיס טוב להגנתו וכי ביצוע פס"ד עלול להביא לעיוות דין. במידה התובע פנה לממש את פסק הדין בהוצאה לפועל עליך להגיש בקשה לעיכוב הליכים בית המשפט שנתן את פסק הדין