תביעה נגד מכון לטיפולי עור

  • עילה לתביעה נגד "פרופורציה"?
    רוית א. | 14/10/2009 09:24

    ב 05.2007 חתמתי איתם על עיסקה להוריד בלייזר. בפגישת ייעוץ אמרתי לה בפירוש שיש לי עור רגיש וכששאלתי אם יש אפשרות לעשות טיפול נסיון אמרה שאין אצלם דבר כזה ואמרה שהמכשירים מתאימים לכל סוגי העור. גם דרשה באותו מעמד את כל התשלום מראש (מדובר בסך של 5400 ש"ח). כשהגעתי לתור הראשון שנקבע לי, 5 דק' לפני "דחפו" לי דף לחתום עליו שזה בעצם היה הסרת התחייבות מצידם לכל דבר שיכול לקרות לי כתוצאה מהטיפולים ואמרו לי שבלי שאני חותמת קודם אני לא נכנסת לטיפול. לאחר שחתמתי נכנסתי לרופאה וגם לה ציינתי שהעור שלי רגיש והאם יכולה להיות בעיה והיא אמרה שלא ואף ציינה בתיק שפתחו לי שם שציינתי שיש לי עור רגיש. למחרת התחילו לי גירודים ברגליים וכשהלכתי אליהם הרופאה הסתכלה ואמרה שיש לי תגובה אלרגית. רצו שאקבע עם הרופא עור של החברה שיושב בת"א. לא הסתמתי. הלכתי לרופא עור מטעם הכללית שכתב בחוו"ד שלו שממליץ על הפסקת טיפול בלייזר (וציין שם שבאתי אליו עם רגליים קצת נפוחות וכו'..). הם כמובן לא מסכימים להחזיר לי את הכסף אומרים שאחרי שעושים טיפול אחד לפי החוזה שחתמתי לא מגיע לי שקל. ניסיתי דרך שי"ל באיזור מגוריי אך זה רק נגרר שם כל הסיפור הזה. גם כשהלכתי עם אמא שלי לדבר עם מנהלת הסניף- ואמרתי לה שהרופאה בעצמה ציינה בתיק שיש לי רגישות בעור היא לא הסכימה לתת לי לצלם את התיק ע"מ שתהיה לי את ההוכחה אלא אמרה שאחזור שבוע הבא ע"מ לחתום על הסכם ויתור סודיות רפואית. (שכמובן- מה קשור???). עכשיו הם טוענים שבמסמך שחתמתי 5 דק' לפני התור כתוב שם בכותרת שחתמתי על "טופס הסכמה על טיפול בהפחתת שיער" וזה לאו דווקא אומר לייזר זה יכול להיות מכשירי האינפרא שלהם שלא יעשו לי אלרגיה- אך זה לא מה שביקשתי. אינפרא הייתי כבר עושה אצל שכנה שלי שהיא קוסמטיקאית... וחוץ מזה שחתמתי על החוזה בייעוץ שם כתוב "הסכם ביצוע תשלום לייזר". כשראיתי מה הולך התקשרתי גם לד"ר לפידות כי נאמר לי ביעוץ שהוא העביר את הרופאים הדרכה והראו מסמך שהוא חתום עליו. השגתי אותו בטל' והוא אמר שבכלל הפסיק לעבוד איתם שנתיים לפני כן ושהוא לא מסכים לזה שבכלל משתמשים בשמו ואין לו דרך לדעת אם הרופאים שעובדים שם כיום הם אותם רופאים שהוא הדריך. הבעיה שאין לי דרך להוכיח שביעוץ היא הזכירה את שמו ושאמרה שהמכשירים מתאימים לכל סוגי העור. יש לי קייס? ועוד גם שזה נגרר ככה כבר שנתיים וחצי?

    • תביעה נגד מכון לטיפולי עור
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/10/2009 19:16

      ערב טוב רוית, לטעמי, תנאי בחוזה שלא מאפשר לך לבטל אותו מסיבות של אי התאמה רפואית הוא תנאי מקפח ויש יסוד להאמין שביהמ"ש יורה על ביטולו. לאור זאת, יש מקום לדרוש החזרת הסכום (למעט דמי ביטול מסוימים) במסגרת מכתב דרישה ובאם המכון מתעקש על קבלת הסכום במלואו, להגיש תביעה.

      • שאלת המשך
        רוית א. | 15/10/2009 08:06

        האם יש סכום מקסימלי ע"פ חוק שהם יכולים לדרוש או הם יכולים לדרוש איזה סכום/אחוז-מתוך-סכום-ששילמתי שבא להם? והאם אין לי עילה לדרוש את כל הסכום חזרה מבלי לשלם דמי ביטול כיוון ששיקרו לי בעצם בשיחת מכירה/ייעוץ שהיתה לי כשחתמתי על העיסקה הזו? כלומר אם נגיד יסכימו להחזיר לי את הסכום בהפחתת דמי ביטול שייראו לי גבוהים מדי האם אוכל עדיין לתבוע בבימ"ש?

        • דמי ביטול
          עו"ד אפי אהרונוב | 15/10/2009 18:26

          ערב טוב רוית, באם יוצע לך לשלם דמי ביטול סבירים, לא מומלץ לפנות לביהמ"ש.