תביעה בגין איחור בטיסה

  • פיצוי בגין איחור בטיסה חזרה מאיטליה לארץ
    עפר | 13/10/2009 15:37

    טיסה סדירה של חברת תעופה איטלקית (יורופליי) יצא לארץ באיחור של 7 שעות. במקום ב-6 בערב הטיסה המריאה ב-1 בלילה. ההסבר של חברת התעופה - חצי מהאיחור (שלוש וחצי שעות) נבע מתקלה טכנית במטוס, וחצי נבע מכך שהחברה לא מורשית לנחות בנתב"ג לפני 6 בבוקר. לא קיבלנו הודעה מראש על האיחור. אני ומשפחתי (אשתי ושלושת ילדי - גילאי 14, 12 ו-5) ישבנו וחיכינו בשדה התעופה, וסבלנו מעייפות רבה. הבן הקטן נרדם על כתפי אשתי, שסחבה אותו וסבלה מכאב גב עקב כך. למחרת היא לא עבדה. חברת התעופה טוענת שמבחינת החוק האירופי - היא לא צריכה לשלם כלל פיצוי (מעבר לארוחת ערב שקיבלנו בשדה התעופה). אני דורש ממנה פיצוי משמעותי - של 5 כרטיסי טיסה מלאים לאיטליה, מפני שלדעתי אנו צריכים לקבל פיצוי משמעותי עקב הסבל שסבלנו בשדה. האם כדאי לי לתבוע אותם בבימ"ש לתביעות קטנות, ועל איזה סכום (כל כרטיס טיסה עלה כ-420 דולר, הלוך ושוב כמובן) ?

    • תביעה בגין איחור בטיסה
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/10/2009 16:12

      עופר שלום, השאלה החשובה היא האם חברת התעופה יכלה להתריע מראש על העיכוב ולדווח לכם עליו, בטרם הגעתם לשדה התעופה, ולא עשתה כן. באם החברה נקטה את האמצעים הסבירים למנוע מכם המתנת שוא אך התקלה התגלתה באיחור והתווספה לזמן התיקון מגבלה שאינה תלויה בחברה, יקשה עליכם להצליח בתביעה. לכן, בשלב ראשון מומלץ לפנות במכתב דרישה וללמוד על טענות ההגנה של החברה ובהתאם לכך לבצע פעולות נוספות. חשוב להדגיש שבאם לא מדובר בטיסה סדירה אלא בטיסת שכר, מצבכם פחות טוב. כמו כן הנחת המוצא שלי היא שלחברה מרכז עסקים בישראל והזמנת הכרטיסים נעשתה כאן (ואם לאו, יש כאן בעיה נוספת). באם תחליטו לתבוע אזי הסכומים שציינת סבירים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • פיצוי בגין איחור בטיסה מחו"ל לארץ
        עפר | 14/10/2009 22:53

        תודה אפי על תשובתך. השאלה הבסיסית אם הטענה של חברת התעופה, שהיא לא חייבת לתת שום פיצוי לפי החוק האירופי, תופסת גם לגבי הטיסה הזו. זאת אומרת - האם בגלל שהטיסה התחילה באירופה - אזי תופס החוק הישראלי (שעדיין לא קיים לגבי איחור בטיסות) או החוק האירופאי. הכרטיסים נקנו דרך סוכן בארץ, וחברת התעופה מיוצגת בארץ ע"י חברה שהיא נציגות כללית של מספר חברות תעופה. אני מניח שאני צריך לתבוע את הנציגות בארץ, מפני שאני לא יכול לתבוע חברה איטלקית. לדברי הסוכן הישראלי (וגם החברה האיטלקית לא מכחישה את זה) מדובר בטיסה סדירה. בתשובתה אלי, חברת התעופה לא ציינה שהיא אפילו ניסתה להודיע לי על האיחור. אני יודע שלקבוצות מאורגנות שהיו על הטיסה הודיעו על האיחור הצפוי, שהיה ידוע כבר משעות הצהריים של אותו יום - לפחות 4-5 שעות לפני מועד הטיסה. האם אני מבין ממך שאפשר לנסות לתבוע אותם בבימ"ש לתביעות קטנות על סך המחיר ששילמתי על חמשת הכרטיסים (סה"כ 2250 דולר) ? האם אין סיכוי ממשי שאצטרך לשלם הוצאות משפט לנתבע ?

        • פיצוי בגין עיכוב בטיסה
          עו"ד אפי אהרונוב | 15/10/2009 18:25

          ערב טוב עפר, שאלת הסמכות המקומית דורשת בדיקה מקיפה לגבי מעמד החברה ומעמד הנציגות שלה בישראל. לגבי הסכום, התכוונתי לסכום של כמה מאות דולרים בגין העיכוב אליו אפשר לצרף נזקים נוספים שניתן להוכיח (למשל הפסד יום עבודה). כיון שהטיסה התקיימה, תביעה בגין שווי הכרטיס כפול מספר הנוסעים נראית 'גרידית' מדי וביהמ"ש עלול לקבל רושם שלילי על התביעה בכללה מה שישפיע על פסה"ד. בכל מקרה של הגשת תביעה יש סיכוי שהתביעה תידחה ובשל כך יאלץ התובע לשלם הוצאות משפט. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות