האם ניתן לתבוע אוניברסיטה בתביעה ייצוגית?

  • האם אוניברסיטה יכולה להיחשב עוסק לצורך תביעה יצוגי
    א.א. | 06/10/2009 21:31

    אני בודק בימים האחרונים אפשרות לתביעה יצוגית נגד מוסד אקדמי. התביעה תבסס על גבייה לא תקינה של כספים מסטודנטים (בשכר הלימוד)האם ניתן לתבוע את האוניברסיטה כעוסק לעניין זה?סכום התביעה לא יעלה על 2 מיליון ש"ח, האם זה סכום "נמוך מידי"?

    • האם ניתן לתבוע אוניברסיטה בתביעה ייצוגית?
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/10/2009 18:27

      ערב טוב א.א., לאחרונה קבע ביהמ"ש המחוזי בחיפה כי בהיות האוניברסיטה מוסד שמיועד להקניית ידע ולא להציע שירותים לצרכן לא ניתן להגיש כנגדה תביעה ייצוגית. יתכן ובימ"ש/שופט מחוזי אחר יגיע למסקנה אחרת ויאשר תביעה יצוגית נגד האוניברסיטה, כך שאם אתה מוכן לקחת על-עצמך את הסיכון אתה יכול להגיש תביעה (לתובע בפסה"ד הנ"ל זה עלה בחיוב של 40,000 ש"ח הוצאות משפט לאוניברסיטה הנתבעת). חג שמח, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות