הטעייה ע"י צד לחוזה

  • ביטול עסקה- ניתוח פלסטי. פונה בבקשה לעזרה
    ליהי | 04/10/2009 08:41

    קבעתי תור לניתוח פלסטי ושילמתי מראש 100 %. במעמד החתימה היועצת מטעמם הסבירה לי שאני לא עומדת בקריטנריונים של קופ"ח ואין טעם לפנות אליהם. אחרי ששילמתי פניתי לקופ"ח והתברר שהם ישלמו לי 100 % מהניתוח. רציתי לבטל אך בחוזה שחתמתי יש 25% דמי ביטול (סהכ 6000 ש"ח ). האם דמי הביטול האלו חוקיים? ביטלתי 8 ימים לפני הניתוח. תודה רבה

    • הטעייה ע"י צד לחוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/10/2009 22:27

      ערב טוב ליהי, ככלל, באם התקשרת בחוזה עקב הטעייה של הקליניקה את זכאית לדרוש את ביטולו המוחלט בתוספת פיצויים. ואולם, כיון שהיה עליך לבדוק בעצמך את זכויותיך מול קופת החולים בטרם התקשרת עם הקליניקה, יתכן והדבר יקשה עליך לתבוע החזר כל הסכום. לאור זאת מומלץ בשלב ראשון לפנות במכתב דרישה בכתב ובאמצעות עו"ד תוך איום בהליכים משפטיים. מועדים לשמחה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • שאלת הבהרה קצרצרה
        ליהי | 05/10/2009 07:10

        לגבי ההטעיה- סבבה הבנתי. אבל לגבי גובה דמי הביטול- אין הגבלה בחוק? זה לא הרבה מדיי 25%? תודה רבה

        • גובה דמי ביטול
          עו"ד אפי אהרונוב | 05/10/2009 09:45

          בוקר טוב ליהי, אין הגבלה בחוק ביחס לגובה דמי ביטול, ואולם, בהליכים משפטיים ביהמ"ש מפחית לעתים דמי ביטול הגבוהים מדי לטעמו, גם אם הצדדים הסכימו עליהם מראש. בנסיבות שתיארת ולאור ההטעייה אני סבור שיש מקום ללחוץ עליהם לותר קליל על דמי הביטול (ולחסוך לעצמם תשלום פיצויים ותהודה תקשורתית אפשרית לאחר הליך משפטי). מועדים לשמחה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות