טעות באספקת מוצר

  • מכונת כביסה - חברת קריסל
    תמר | 01/10/2009 22:19

    לפני כחודשיים רכשתי מכונת כביסה של קריסטל ממחסני חשמל. להפתעתי מכונת הכביסה לא סחטה בכלל. התקשרתי למחסני חשמל וגם לחברת קריסטל, ואחרי מספר טלפונים ומספר ימים בהם אמרו כל הזמן "נחזור אלייך", הציעו לי להחזיר להם את המכונה ולקבל אחרת בתוספת 500 שקלים. במחסני חשמל אמרו לי שאני חייבת להגיע אליהם ולבצע את החילוף (בדיעבד הבנתי שבמילא הכל נעשה בטלפון אז למה טירטרו אותי עד לשם - מחסני חשמל לא בעיר מגוריי). נסעתי אליהם, הבחור שאיתו קבעתי לבדוק את המכונה "המשודרגת" לא היה ומוכר אחר של מחסני חשמל הראה לי את המכונה החדשה. על מנת לשלם את ההפרש - 500 ש"ח - הפקידה במחסני חשמל התקשרה לחברת קריסטל והם חייבו אותי בישראכרט 500 ש"ח( היו אמורים לחייב אותי בסכום זה). מכונת הכביסה הגיעה אך קבלה לא הגיעה. שוב טלפונים אך קבלה אין. כעבור זמן מה הגיע הביתה פירוט הישראכרט ולתדהמתי ראיתי שחוייבתי ב-800 ש"ח. מסתבר שהגיעה אליי מכונה אחרת ממה שביקשתי, יקרה יותר. מרגע זה החלו מסכת טלפונים הן למחסני חשמל (דרך הבחורה שביצעה את שיחת הטלפון לחברת קריסל כדי שיחייבו אותי בהפרש - שוב, 500 ש"ח) והן לחברת קריסל שהעבירו אותי מאחד לשני עד שבחורה בשם זוהרה הציעה שהם יקחו ממני בחזרה את מכונת הכביס ויחזירו לי את ה-300 הפרש בין המכונה שהזמנתי לבין המכונה שהגיעה לי מבלי שארצה בה בכלל. אני לא מסכימה ששוב יקחו ממני את המכונה, שוב לקבוע איתם מועד לקבלה מכונה חדשה (בפעם הקודמת הם נתנו לי טווח הגעה של 5.5 שעות - יום עבודה!) וכל זה אחרי שהם גנבו ממני כסף! שימוש בישראכרט שלי על דעת עצמם! גם אם זו רק טעות - שישלמו על הטעות...... ועדיין - אין לי קבלה על המוצר, רק תעודת משלוח. מה אני יכולה לעשות? ה אם אני יכולה לתבוע אותם? ואם כן, את מי? מחסני חשמל? חברת קריסטל? תודה.

    • טעות באספקת מוצר
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/10/2009 22:53

      שבוע טוב תמר, לא ברור לי מה את מעוניינת להשיג בתביעה. החברה מוכנה לתת לך את המכונה שהזמנת ולהחזיר לך את הכסף ששילמת, לטענתם בטעות. יכול להיות שבתביעה תצליחי להוציא פיצוי מסוים אך לאור הצעתם לספק לך את המכונה שרצית קיים סיכוי שתביעתך תידחה ומלבד בזבוז הזמן תיאלצי לשלם גם הוצאות. מוטב לנסות ולהוציא מהחברה פיצוי מסוים בלי להיגרר לבימ"ש. מועדים לשמחה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • תודה והגעתי לפתרון עמם
        תמר | 05/10/2009 09:02

        כיוון שאם הייתי מחליפה מכונה, זו הייתה פעם שלישית - מבחינתי זה טרטור שהתפרס על פני חודשיים, קצת מוגזם לחברה שנחשבת טובה ומכונה שעלתה לי כ"כ הרבה כסף...... לבסוף הם הסכימו להשאיר את המכונה ולהחזיר לי את ההפרש, שנגבה ממני ללא הסכמתי. בכל מקרה תודה על היעוץ.

        • סוף טוב - הכל טוב  לת
          עו"ד אפי אהרונוב | 05/10/2009 09:43