ביטול עסקת רכישת ריהוט

  • בעיה עם חברה לייצוררהיטים
    ויטלי | 20/09/2009 19:00

    שלום וחג שמח! לפני חודש ושבוע הזמנתי בחברת "***צונזר ע"י מערכת***" בחיפה רהיטים עבור חדר נוער: ספה, ארון בגדים, שידה, שולחן עבודה וכוורת מגירות לתלייה על הקיר. במהלך ההזמנה מסרתי למוכרת את המידות הנדרשות של כל פריט ריהוט וגם סיכמנו בעל פה (עכשיו אני מבין שזאת היתה טעות...) על פרטים מסוימים (למשל שפלטת השולחן תהיה עם "קנט" מעוגל בצד שבו הבן אדם יושב). שילמתי את רוב סכום ההזמנה (6000 ש"ח) בצ'קים דחויים שחלק מהם כבר ירדו וחלק עוד אמורים לרדת. כמו כן סוכם שאני משלם את החלק הנותר של הסכום ועוד 500 ש"ח עבור ההרכבה למרכיבים לאחר שירכיבו לי את הרהיטים. לפני יומיים הגיעו אליי המרכיבים מהחברה כדי להרכיב לי את הרהיטים. השעה בה הם הגיעו הייתה 21:00 בערב... כאשר הם הביאו את כל חלקי הריהוט לדירתי התברר שהם שכחו את פלטת השולחן ואמרו לי שהם יביאו אותה אחר כך. כמו כן לא הייתי מרוצה מאיכות הרהיטים: דלתות של מגירות הכוורת לא ישבו יציב במקומם, היו גם פגמים נוספים. התלוננתי להם על זה והם אמרו לי שיסדרו את זה כשיסיימו להרכיב. כאשר הם הרכיבו את ארון הבגדים ותלו את הכוורת על הקיר שאלתי אותם האם הפלטה של השולחן היא אכן עם קנט מעוגל כמו שסוכם והם הודיעו לי שלא. אמרתי להם שאני לא אשלם להם עד שלא אקבל את ההזמנה כפי שסוכם. כאשר הם שמעו זאת הם התחילו לפרק את הרהיטים, תוך שהם מגדפים אותי, והשעה כבר 12:00 בלילה...נאלצתי לנעול בפניהם את דלת הכניסה, כך שבחדר נשארו הכוורת וארון בגדים חצי מפורק. מה עליי לעשות כעת: 1. האם אני יכול לדרוש מהם על ביטול העסקה והחזר של התשלום בגלל עוגמת נפש שנגרמה לי (אם אני מחזיר להם את מה שנשאר בדירתי)? אם הם לא יסכימו לזה האם אני יכול לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות? 2. האם אני יכול לבטל את הצ'קים הנותרים שעוד לא ירדו (הם "למוטב בלבד")? תודה מראש, ויטלי

    • ביטול עסקת רכישת ריהוט
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/09/2009 21:02

      ערב טוב ויטלי, המצב שתיארת אינו פשוט. ככלל, בשלב ראשון עליך לתת לספק אפשרות לתקן את הפגמים שלדבריך קיימים במוצרים (למשל החלפת חלק מסוים ברהיט). התנהלות חד-צדדית ואי כיבוד צ'קים עלול לחשוף אותך לפעולות משפטיות מצד המוכרת. לכן, בשלב ראשון הייתי ממליץ ליצור קשר עם ספקית הרהיטים ולנסות לחשוב על פיתרון יצירתי לשביעות רצון הצדדים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • ביטול עיסקה לרכישת ריהוט
        ויטלי | 22/09/2009 07:56

        אפי שלום ותודה על תשובתך. התקשרתי לחברהלפני 3 ימים וניסיתי ליישב את המחלוקת, אבל שם אמרו לי שאני אשם בהכל, שכביכול הייתי צריך לתת לעובדים להרכיב את הרהיטים ואח"כ להודיע לחברה על הפגמים והם היו מסדרים את זה. אמרו לי גם שקיבלתי את כל הרהיטים, וכשאמרתי שנשארו לי רק כוורת ארון חצי מפורק תגובתם היית "אתה קיבלת את הכל - אולי החבאת את כל השאר במחסן"! דרך אגב צילמתי את החדר ומה שנשאר בו מהרהיטים מיד לאחר שהמרכיבים עזבו. מאז הם לא מתקשרים ואני נשארתי עם חדר רהיטים מפורקים. מה עלי לעשות כעת? האם יש לי הצדקה לבטל את העסקה כעת ולדרוש את מה ששולם חזרה? בתודה, ויטלי

        • ביטול עסקת רכישת ריהוט
          עו"ד אפי אהרונוב | 22/09/2009 20:15

          ערב טוב ויטלי, ניתן לתבוע את החברה ולבקש השבת הכסף ופיצויים. ואולם, החברה מטבע הדברים תטען את טענותיה, ובין היתר, שלא אפשרת להם להרכיב את הריהוט. כדאי לנסות להגיע להסכמה ואולי להסתייע לשם כך בעו"ד (שיאיים עליהם בתביעה באם לא יגיעו להסכמה איתך). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות