ביטול עסקת נופש

  • שאלה לגבי דמי ביטול
    ככ | 08/09/2009 22:17

    שלום, אני ובן זוגי ביצענו הזמנה דרך סוכנות נסיעות לנופש בברזיל. בשל בעה רפואית שהופיעה אצל בן זטגי נאלצנו לבטל את ההזמנה. דמי הביטול שהחברה רוצה לחייב אותי הם 200 ש"ח,לפי חישוב של 100 ש:ח לאדם.היות והסיבה לביטול היא מסיבה רפואיתף ביקשתי מנציג שירות לבטל לי כליל את הקנס,הוא טען שהוא לא סמכות והפנה אותי לנציג מחלקה לפניות הציבור. גוללתי בפני נציג פניות הציבור את סיבתי לביטול והוא (בנימוס יש לציין) ביקש ממני מסמך רפואי בכדי שהוא יוכל לטפל בבקשתי . טענתי בפניו שהוא חוצפן והוא חודר לפרטיותי,אז הוא מסר בלשון חצופה, גבירתי, אנחנו לא חייבים לך כל החזר,את מעלה טענה,בבקשה,תשלח מסמך רפואי ונטפל בזה. כמובן שסיברתי ואסרב,אני לא חושבת שבשביל 100 ש"ח החזראני צריכה להעביר מסמך רפואי פרטי. מה זעתך? כמובן שיש פה עניין עקרוני בלבד,אבל האם יש לחברה זכות לדרוש ממני מסמך רפואי? איפה האמונה? החלטתי שלא אוותר ולאחר שבן זוגי ייתאושש,אני מתכוונת לפנות בהליך תביעתי בו אבקש להשיב לי את כספי וכן פיצוי על נסיום לחדור לפרטיותי. נא כוון אותיץ אשמח לשכור את שירותיך. כמובן, למען העקרון בלבד. רות.

    • ביטול עסקת נופש
      עו"ד יקי רנד | 09/09/2009 10:59

      ביטול עסקת נופש, כרוך בד"כ בתשלום דמי ביטול, ע"פ תנאי העסקה, ובכפוף לחוק הגנת הצרכן. בעקרון, החוק מורה על ביטול עסקה ללא חיוב בדמי ביטול, כאשר סיבת הביטול הנה אי התאמה או הטעיה מצד הספק. כאשר מדובר בביטול עסקה ללא סיבה מספקת, הספק יכול לחייב ב- 5% משווי העסקה או 100 ש"ח לפי הנמוך ביניהם. בעיה רפואית הנה כוח עליון, אשר מונעת מהצרכן לממש את העסקה, ולכאורה מדובר במקרה אשר מתאים לקבוצת המקרים הפוטרים מדמי ביטול כליל. עם זאת, החוק שותק לגבי בעיה רפואית, ופרשנות מילולית שלו, עומדת לכאורה עם התנהלות הסוכנות בענינך, ומאפשרת לחייבך בדמי ביטול בסך 100 ש"ח לכל נוסע ( בהנחה ש-5% משווי העסקה הנו סכום גדול יותר ). לטעמי, פרשנות נכונה של החוק צריכה לאפשר ביטול עסקה מפאת בעיה רפואית, ללא חיוב בדמי ביטול עסקה, אולם החוק לא מורה על כך במפורש כאמור. לפיכך, אני סבור שהתנהלותה של הסוכנות בענינך, הנה לגיטימית, שכן היא פועלת לפנים משורת הדין ומוכנה להכיר בכך כי בעיה רפואית תפטור אותך מדמי ביטול. בדיקתה הפולשנית לגבי הבעיה הרפואית אכן לא נעימה, אולם תארי לך מקרה בו אדם יתחזה לחולה על מנת להמלט מתשלום דמי הביטול, אשר יכולים לפעמים להגיע למאות שקלים, ולעתים הסוכנות נושאת בעלויות מסוימות אשר היא חייבת להחזירן. כמובן שמדובר גם בענין של אמון. לטעמי, אם לא מדובר בבעיה רפואית רגישה במיוחד, אזי דרישתה של הסוכנות לגיטימית, ובקשתה לקבל אישור רפואי לצורך פטירתך מדמי ביטול איננה מוגזמת.

    • שלום
      קרן83 | 12/09/2009 10:54

      במידה וביטלת את החופשה תוך 14 יום ממועד ההזמנה והחופשה עצמה עוד רחוקה את לא חייבת להעביר שום מסמך.תני לי תאריכים מדוייקים ואוכל לבדוק לך זאת