תניית שיפוט ייחודית

  • בהמשך לשאלה.....
    מיכל | 03/09/2009 14:10

    בהמשך לשאלה ששאלתי לגבי תביעת בית עסק בגין אי הסכמת העסק לביטול עיסקה והחזר כספנו וזאת לאחר שפעמיים לא סופק המוצר שהוזמן. לאחר שהעמקנו בקריאת ההסכם עליו חתמתי ביום התשלום (קצת מאוחר מידי!) התגלה בפנינו הסכם חד צדדי לטובת בעל העסק. מה שמטריד אותנו יותר מכל הוא ששתי השורות האחרונות של ההסכם כתוב כי אנו מסכימים שתחום השיפוט הוא איזור השרון,וכי ניתן לתבוע אך ורק בבית המשפט השלום בנתניה בלבד! האם זה אומר כיח אין באפשרותי לפנות לתביעות קטנות הסמוך לעיר מגוריי? האם ייתכן כי בעל עסק יכול לחייב אותי לתבוע אותו בבית משפט מסויים? טעות גדולה שלא קראנו לעומק את ההסכם כיוון שגילנו שבעל העסק מאוד "משופשף" ככל הניראה בתביעות וזו לא הפעם הראשונה שהוא ניתבע. אשמח לתשובך המירה כיוון שאנו רוצים להגיש בקשת תביעה לתביעות קטנות בשבוע הבא.

    • תניית שיפוט ייחודית
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/09/2009 19:54

      ערב טוב מיכל, ככלל, התניה המייחדת מקום שיפוט מחייבת אתכם מעצם הסכמתכם לחוזה (וביצוע העסקה מהווה הסכמה שלכם לחוזה). במקרים חריגים ניתן לשכנע את ביהמ"ש לבטל את התניה הזו, למשל, כשנבצר מכם מלהגיע למקום השיפוט שהוסכם. בנוסף, יתכן ויש מקום לתקוף אותה בהיותה תנאי מקפח בחוזה אחיד. למרות זאת, עדיף לטעמי להגיש את התביעה בביהמ"ש עליו הסכמתם ולא במקום אחר בשכלול הסיכוי מול הסיכון במריחת הזמן והוצאות התביעה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות