ייצוג ע"י עו"ד בתביעה קטנה

  • ייצוג חברה ע"י עורך דין
    בני | 28/08/2009 09:47

    האם לחברה נתבעת מותר להיות מיוצגת ע"י עו"ד? האם צריך להודיע על כך מראש? מה עושים כשמגלים ייצוג תוך כדי משפט? תודה על העזרה המבורכת!

    • ייצוג ע"י עו"ד בתביעה קטנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/08/2009 16:58

      בני שלום, ככלל, בעלי דין בתביעה קטנה אינם רשאים להיות מיוצגים ע"י עו"ד, למעט מקרים חריגים במיוחד שבהם ביהמ"ש מאשר זאת. ואולם, חברות מסוימות שולחות לעתים לדיון אדם בעל השכלה/רקע מקצועי משפטי שאינו עורך הדין של החברה או יועץ משפטי שלה, ויכול ליצגה בדיון. באם לדיון מתייצב עו"ד מטעם החברה וביהמ"ש אינו מתייחס לכך, אתה רשאי לבקש מביהמ"ש שיפסול אותו מלייצג את החברה. בברכת שבת שלום, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • ייצוג ע"י סטונדט למשפטים מהווה פתרון
        סטודנט | 30/08/2009 05:16

        ולמעשה זהו טריק ידוע בו משתמשות חברות הביטוח במקרי תביעות קטנות מול לקוחותיהן.