מבקש את עזרתו של עו"ד אפי אהרונוב

  • צריך עזרה דחוף בעיה עם חברת ניופאן
    משפטן | 26/08/2009 22:33

    רכשתי בתאריך 06/08/09 מכונת כביסה מתצוגה ומקרר חדש של האייר. כאשר רכשתי את מכונת הכביסה כדי למנוע אי הבנות בעתיד בקשתי שירשמו את המספר הסידורי על טופס ההזמנה ועל הקבל ורק לאחר מכןהסכמתי לחתום על הטפסים כמו כן דאגתי לשים על אותה מכונה את טופס ההזמנה שלי(הדבקתי אותה על המכונה) ואף שמתי פתק אשר כתוב עליו בענק "נמכר" וכל זה בהוראות העובד של ניופאן.בנוסף רכשתי מקרר האיירחדש ולא מתצוגה כי הבטיחו לי 7 שנות אחריות,סוכם עם הנציג של ניופאן אשר שירת אותנו כי שני המוצרים יגיעו אלי בתאריך 23/08/09 מכיוון שהנני עובר דירה ולכן הסכמתי לרכוש את המוצרים והסתמכתי על כך שיגיעו בתאריך כפי שסוכם אם ניופאן. המוצרים לא הגיעו בתאריך שנקבע,התקשרתי אל ניופאן וסוכם כי המוצרים יגיעו אלי ב25/08/09. בתאריך זה התקשרתי ובררתי מתי בדיוק יגיע אלי המוביל כי הנני צריך להגיע במיוחד מת"א לצפון ואמרו לי שהמוביל יגיע אלי בין 18-20 בערב כמו כן קבלתי את הפלאפון של המוביל. התקשרתי למוביל בשעה 20:00 והוא הבטיח לי שעוד 5 דקות הוא יגיע אך בפועל הוא הגיע באיחור של 45 דקות. המוביל הגיע וגיליתי שהוא הביא לי רק את מכונת הכביסה ושלא נתנו לו שום מקרר להביא לי, כמו כן בדקתי עם מספר הסידורי תואם למספר על הקבל וגילית שזוהי לא המכונה שקניתי והביאו לי מכונה עם מלא שריטות ומכה על הדלת של המכונה. כמובן שסירבתי לקבל את המוצר מכיוון שאיננו שלי. למחרת נסעתי לחנות ניופאן ושאלתי אותם מה פשר הדבר למה הביאו לי מכונת כביסה אחרת ולמה המקרר לא הגיע כפי שהובטח לי . סגן מנהל החנות של ניופאן טען כי את המכונה שלי הם כנראה מכרו למשהו אחר או שהיה בילבול ואין להם אותה ובקשר למקרר אין להם אותו במלאי ואין הם יכולים להביא מקרר בחודש הקרוב רק כשיגיע לארץ משלוח הם יצרו עימי קשר. אינני מבין כיצד הם מבטיחים דבר אחד ועושים מה שהם רוצים. הרי בעת הרכישה הם בדקו לידי האם יש במלאי את אותו מקרר ואמרו להם שיש ואף רצו לספק לי אותו לפני התאריך , ניופאן אמר שהמקרר משוריין לי והוא יגיע ביחד עם מכונת הכביסה בתאריך שקבענו.סגן מנהל ניופאן הציע שהם יחזירו לי את הכסף ופשוט להתנער מהבטחותיהם. אילולא רציתי את כספי חזרה הרי הייתי הולך וקונה במקום אחר אך במקרה זה חברת ניופאן פשוט מתנערת מכל אחריות. מה אני אמור לעשות? המוצרים היו צריכים להגיע בתאריך מסויים בכדי שאנשי מקצוע כגון נגר ושיפוצניק. אשר יוכלו לבנות לי מקומות מיוחדים לפי מידת המוצרים וכדי שאני יוכל להכנס לדירה עפ"י לו"ז והכל יהיה מוכן. נכון לרגע זה אינני יכול להזמין את בעלי המקצוע כי המוצרים לא אצלי הם כנראה לפי סגן מנהל ניופאן נמכרו לאנשים אחרים. מה אני יכול לעשות? לאן לפנות?ומה החוק אומר?(כמו כן הקלטתי את כל השיחות עם סגן מנהל החנות אשר דיבר בצורה מזלזת ובוטה ובברוטאליות ואף טען כי הוא עו"ד). מצטער על החפירות אך נושא זה חשוב לי. מקש את עזרתם . תודה רבה לכל מי שרק יוכל לעזור לי.

    • מבקש את עזרתו של עו"ד אפי אהרונוב  לת
      משפטן | 28/08/2009 00:06

      • אספקת מוצר זהה למוצר שנרכש
        עו"ד אפי אהרונוב | 28/08/2009 02:36

        ערב טוב, באם סיפקו לך מוצר זהה למוצר שרכשת איני סבור שיש מקום לתביעה. באם המוצר היה פגום יש מקום לתביעה של פיצוי מסוים , לא גבוה במיוחד לאור העובדה שהם הסכימו לבטל את העסקה. יש מקום לתביעה על איחור (ימים) באספקת המוצרים לפי מה שהוסכם בחוזה. איחור של 45 דקות ממסגרת הזמן שנקבעה אינו עילה לתביעה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות