תביעה קטנה בשל הטעיה

  • תביעה בגין מכירת מזגן מדגם מיושן
    ענבל | 20/08/2009 22:51

    אמי קנתה לפני שנה מזגן. החברה שמכרה והתקינה לא יידעה אותה על כך שמכרה לה בשנת 2008 מזגן בדגם משנת 1995...היא הזמינה את טכנאי החברה פעמים רבות. התקשורת איתם היתה קשה ביותר, וכל ה"טיפולים" שהוענקו למזגן לא שינו את העובדה שהמזגן אינו פועל באופן תקין מאז שנקנה והותקן. האם יש מקום לתביעה קטנה?

    • תביעה קטנה בשל הטעיה
      עו"ד אפי אהרונוב | 22/08/2009 21:16

      שבוע טוב ענבל, אמך יכולה להגיש תביעה קטנה ולתבוע את הנזקים השונים שנגרמו לה עקב איכותו הירודה של המזגן והקילקולים הרבים, למשל: עוגמת הנפש, בזבוז הזמן, מניעת הנאה מהמזגן למשך פרקי זמן ארוכים וכיוצא בזה. לגבי טענתה להטעייה בדבר שנת הייצור של המזגן, הרי שיש לבחון את הסכם ההתקשרות בין הצדדים. יתכן ומדובר מלכתחילה בעסקת מכירת מזגן ובשל כך, למשל, המזגן נמכר במחיר זול. בנוסף, יש לבחון את נסיבות העסקה, למשל, האם מדובר בחנות המוכרת מוצרים חדישים בלבד או 'חנות עודפים'. באם אכן אין כל אינדיקציה לכך שהמזגן ישן ואמך הוטעתה לחשוב שהוא חדש הרי שעומדת לה עילת תביעה נוספת ובגינה היא רשאית לדרוש את ביטול העסקה והשבת כספה בתוספת פיצויים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות