תביעה נגד חברת הכבלים

  • מסכת עינויים של למעלה משנה וחצי ע"י הוט
    חנן | 16/08/2009 13:49

    שלוםמצטער מראש על אורך ההודעה, פשוט זה תמצוט של מקרה שאורך מעל שנה וחצי.בדצמבר 2007 עברתי לת"א מפרדס חנה. כאחד משלבי המעבר יצרתי קשר עם הוט בכדי להעביר את העסקה שלי איתם לת"א. בפרדס חנה שילמתי 130 ש"ח לחודש על שירותי טלויזיה דיגיטליים עם 3 חבילות, ורציתי את אותה העסקה גם בת"א. בשיחה התבהר לי שאין ביכולתי להמשיך במחיר זה, אז הודעתי על התנתקותי. כעבור כמה שיחות שבהן הוט חזרו אליי ולא הגענו להסכם, הגיעה אליי השיחה המיוחלת המבשרת לי כי הוט מוכנה לעסקה גם בת"א. כמובן שתיאמתי איתם ליום אחרי המעבר, אך הם לא הגיעו. התקשרתי לברר ושלחו לי טכנאי יומיים אחרי, וחוברתי. בחלוף חודש ימים, קיבלתי חשבון על סכום של כ-225 ש"ח... חשתי כי יש פה טעות, הרי סיכמנו על 130... התקשרתי אל הוט, והם מיצדם אמרו כי אין להם תיעוד של הסכם זה. כמובן שהתנתקתי ישר. הוט המשיכו לגבות ממני כסף גם אחרי בקשת הניתוק כמה חודשים, אז התקשרתי לחברת האשראי וביטלתי את העסקה איתם כדי שלא יוכלו לשלוח לי ידיים לחשבון יותר.מיותר לציין כי התקשרתי להוט מספר לא מבוטל של פעמים בדרישה להחזר הסכום שגבו אחרי בקשת הניתוק וכן החזר יחסי בין מה שגבו בחודש בו הייתי מחובר לבין מה שהבטיחו לי.אחרי המון שיחות וזמן מבוזבז, הגעתי לדבר עם מנהל בשם ערן שהציג את עצמו כמנכ"ל שירות לקוחות, שלימים התברר לי שהוא מנהל מאוד מאוד בכיר, אך המנכ"לית היא בכלל אישה. עם ערן הגעתי להסכם שבע"פ שבו הובטח לי שיוחזרו כל דרישותי הכספיות (במיוחד לאור העובדה שהן היו רק החזרת כספים ולא פיצויים), יבוטלו כל החיובים אצלהם על אי-החזרת ממיר, ויבוא איש מקצוע (לא טכנאי של הוט) ויתקן את החורים בקיר שעשו בכדי לחבר אותי, והנקודה החשובה מכל, שרק אחרי שהוט יחזירו לי את כל הסכום שהם חייבים לי ויתקנו את החורים אחזיר להם את הממיר. כמו שאמרתי, ערן הסכים לכך. לזכותו אף יאמר כי הוט באמת שלחה לי צ'ק (למרות שביקשתי החזר ישירות לבנק) על קצת פחות ממחצית הסכום. בניסיונות רבים להבין מה עם יתר ההחזר, נאמר לי בהוט כי הסכום הועבר לחשבון דרך כרטיס האשראי. בשיחות עם כ.א.ל. (חברת האשראי) נאמר לי כי הוט אכן ניסו להחזיר את הכסף, אך בשל ביטול העסקה איתם מצידי, התשלום הוחזר, וכי עליי לבקש מהם את מספר האסמכתא המאשר כי באמת הופקד הסכום (במידה והם מתעקשים על זה שהם שילמו). מהוט נמסר כי אין ברשותם מספר שכזה וכי ההחזר בוצע וזהו זה. אני מצידי לא ויתרתי ויזמתי שיחת ועידה עם מנהלת מהוט וכן חברת האשראי, ובשיחה זו הודיעה חברת האשראי מפורשות כי ההחזר לא עבר!המנהלת אמרה שתבדוק ותחזור אליי... לא חזרה.בינתיים קיבלתי חשבון מהוט על 770 ש"ח... מסתבר שכשהם ניסו להעביר את הסכום, הם החזירו את החיוב על הממיר, כאילו הם עשו את חלקם בהסכם שהיה עם ערן...אחרי זמן מה, שבו היו עוד המוני שיחות עם הוט, קיבלתי מכתב מעו"ד המציין כי הסכום קפץ ל1200 +-.בשיחות הבאות עם הוט הובטח לי שההליכים יוקפאו עד לסיום הבירור (כמה וכמה פעמים ע"י מספר מנהלים). בפועל, לא הוקפאו התהליכים ונפתח נגדי תיק בהוצאה לפועל, והסכום תפח ל2200 ש"ח +-.החלטתי כי נמאס לי וברצוני לדבר שוב עם ערן (איתו עשיתי את ההסכם שבע"פ). כמובן שזה אינו דבר פשוט וכי שוב עליי לבזבז את מיטב זמני בטיפוס במעלה הדרגות של נציגי הוט. בהגיעי למנהל שמתחת לערן, הוצע לי כי הוט יבטלו את כל החיובים והעורכי דין, אני אחזיר את הממיר, ואז הם לא חייבים לי כלום ואני לא חייב להם כלום. אמרתי כי אין זה מקובל כי הם חייבים לי עדיין כסף, ולמה שאוותר עליו...בנוסף, פתחתי בקשה לשיחה עם ערן, ונאמר לי שאין בעיה. כעבור שבועיים של המתנה, חזר אליי המנהל שתחתיו עם אותה ההצעה, ובנוסף אמר כי אין ביכולתי לדבר עם ערן שוב כי "זה לא רלוונטי". איך לא רלוונטי? הוא המנהל הבכיר שאיתו עשיתי הסכם בע"פ (המחייב בבית משפט), ואיתו רציתי לברר מה נסגר. נסיונותיי לא צלחו ובזאת נגמרה ההתקשרות שלי עם הוט.ועכשיו למספר שאלות:1. ידוע לי במעומעם על חוק שיצא לפני כשנתיים, שבו אפשר לתבוע עד 10000 ש"ח ללא הוכחת נזק על הטעיה במחיר. האם העובדה שהם סיכמו איתי על מחיר 130 וחייבו 225 מאפשרת תביעה לפי חוק זה? הם גם הסכימו להחזיר לי את ההפרש, כמודים על טעותם.2. האם אוכל לתבוע החזרי כסף בגין שיחות שעשיתי אליהם? אין לי טלפון קווי וכל השיחות נעשו בעזרת סלולרי. לפני מספר חודשים החיוב לתקופת זמן זו רק למספר *6900 היו מעל 700 ש"ח (ללא מספרי המנהלים הישירים שגם הייתי צריך להתקשר אליהם).3. איך מחשבים עוגמת נפש על זמן כה ארוך ושעות שיחות והמתנה לנציגים?4. האם לתביעה שכזאת אצטרך עורך דין, או שמא זה בתביעות קטנות? במידה ואצטרך עו"ד, האם יש לך המלצה לעו"ד אשר יהיה מוכן לעבוד על אחוזים?תודה רבה, וסליחה שוב על האורך...חנן

    • תביעה נגד חברת הכבלים
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/08/2009 00:04

      ערב טוב חנן, בהתייחס לשאלותיך: 1. אני לא מוצא מקום לדרוש פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה שתיארת. הפיצוי הזה ניתן במקרים מסוימים שנקבעו בחוק. אם הוטעית ויש לך הוכחות לכך אתה יכול לדרוש פיצויים בלי קשר להוראת החוק הנ"ל. 2 כן.. 3. אין כללים ברורים וכל מקרה בפני עצמו ובהתחשב בשופט הספציפי. הסכום יכול לנוע בין מאות שקלים לאלפים בודדים. 4. בהנחה שסכום התביעה יהיה קטן מ - 30,000 ש"ח יש להגיש את התביעה כתביעה קטנה המתנהלת לא באמצעות עו"ד. ניתן להתיעץ עם עו"ד לפני הגשתה. תוכל לפנות להנהלת האתר שתעזור לך בעניין. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

    • תשובה,
      א | 19/08/2009 12:13

      חנן שלום, ראשית כל, עליך לאיים עליהם בתביעה. נכון, בהתחלה זה לא יזיז להם כי "הם רגילים לטיפוסים כמוך". תהיה נחרץ: "לא אנוח ולא אשקוט עד שאמצה מולכם את כל ההליכים העומדים לרשותי עפ"י דין". משאלו יראו כי אתה רציני הם יוותרו לך אפילו על הכליה של סבתא שלהם. שנית, אתה בהחלט יכול להתבוע אותם בתביעות קטנות - זו האכסניא המתאימה ביותר. אתה יכול לדרוש, בנוסף, פיצוי עונשי. וכו"כ בוודאי פיצוי על עוגמת נפש, טרטורים וזלזול. ***צונזר ע"י מערכת - השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר***

      • מצווה לתבוע את הוט
        מצווה לתבוע את הוט | 03/09/2009 23:02

        מצווה לתבוע את הוט

    • עזרה
      אורן | 03/09/2009 23:00

      אשמח לעזור צברתי ניסיון בתביעות נגד הוט .. אכן כתבת נכון לגבי החוק שיצא ב2007 - תיקון לחוק הגבת הצרכן התשמ"א שמדבר על תביעה בגין הפרה ראשונה ללא הוכחת נזק עד 10,000 ש"ח . הפרה שנייה ונמשכת עד 50,000 ש"ח שלח מייל אם תרצה אורן