לפי מיטב ידיעתי אתה זכאי להחזר כספי

  • החזר כספי בשל מוצר פגום (או רק "הפעלת אחריות")
    yyoo | 10/08/2009 18:34

    קניתי מכונת גילוח פגומה.האם אני זכאי על פי חוק לקבל החזר כספי?המוכר אמר לי לבחור אחת משתי חלופות (שאיני רוצה בהן):1. הפעלת אחריות מול היצרן.2. קבלת זיכוי (כדי לקנות בחנות משהו אחר).פרטים נוספים:בחנות פורסם "מדיניות החזרת מוצרים שלא בשל פגם" - זיכוי.ראיתי ודיווחתי על הפגם בתוך פחות משבוע ממועד הרכישה.לא השתמשתי במוצר והוא עדיין באריזתו המקורית "חצי פתוחה".הפגם מובהק, והיצרן מודה שיש פגם.תודה רבה,יואב

    • לפי מיטב ידיעתי אתה זכאי להחזר כספי
      עו"ד | 10/08/2009 21:20

      במיוחד שמדיניות החזרת מוצרים בחנות הינה פגם = זיכוי

    • ביטול עסקה עקב מוצר פגום
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/08/2009 22:25

      ערב טוב, ככלל, החוק מחייב את המוכר לספק אחריות לשנה במסגרתה הוא יתקן את הפגם. ככל שמדובר בפגם חד-פעמי, המוכר אינו מחוייב להחזיר לך את כספך או לתת לך זיכוי. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • ביטול עסקה עקב מוצר פגום
        yyoo | 11/08/2009 09:19

        שלום עו"ד אהרונוב,תודה רבה על התשובה המהירה!יש לי שאלה נוספת בהמשך לתשובתך:מה הדין במידה ויחליפו לי את המוצר בשל הפגם, וגם במוצר הבא שאקבל יהיה פגם דומה (יש לי יסוד לחשוב שכל המוצרים מאותו דגם פגומים, על סמך הפידבקים שראיתי באינטרנט אודות המוצר. כמובן שהיצרן טוען שיש לו מוצר תקין).כלומר, אני חושש לסחבת של טיפול בבעיה ובינתיים בזבוז זמן וטרחה שלי.תודה רבה,יואב