עמוד חשמל

  • דחוף מאוד- אודה לתשובה מהירה
    שירי | 01/08/2009 21:39

    שלום, אני בעלת משק חקלאי במושב . ביום שישי האחרון בשעה 15.00 לערך יצאתי מביתי וגיליתי שעמוד החשמל אשר נותן חשמל לביתי נשבר (אציין שמדובר בעמ' מעץ רעוע משנת 1960 לערך) ועמו כמובן שנפל כבל החשמל . צלצלתי לחברת החשמל והודעתי על שראיתי. הגיע נציג מחברת חשמל אשר טען בבטחון כי רכב גבוה עשה זאת ואם לא נגלה מי זה נשאר בלי חשמל השבת . הסברנו לו כי זה מה שראיתי אך הוא התעקש ואף הזמין משטרה והגיש נגד המשק תלונה. רק בשעה 21.00 ביום שישי בערב חברו אותנו לחשמל ואף חיבור זמני . הנציג השני שהגיע אמר שאנו נישא בנזק ובכל עלות העבודה שתהא ביום א' כי עמוד החשמל נמצא בתוך שטח המשק שלנו. אני מרגישה שעושים לי עוול וזאת כי הוא אמר בפירוש שאם העמוד היה בשטח ציבורי הם היו מתקנים במיידית. מה עליי לעשות? חיפשתי פסקי דין דומים ולא מצאתי... מה אומר החוק בנידון? אודה לתשובה מהירה כי כבר מחר ביום א' אני צריכה לגשת אליהם להתחשבנות. הלא זאת חוצפה מצידם??! אגב ,והם רוצים להתקין עמוד מברזל כי העמוד שקרס ישן ומיושן\ מה לעשות?????

    • עמוד חשמל
      עו"ד יקי רנד | 02/08/2009 09:29

      על פניו, נראה כי טענתה של חב' החשמל מקוממת. חב' החשמל הנה הגורם האחראי על תחזוקם של עמודי החשמל, אפילו והם מותקנים בשטח פרטי, דבר אשר מלכתחילה איננו תקין. עלויות שינוע עמוד, או תיקונו, חייבים להיות מוטלים על חב' החשמל, אלא אם כן מדובר בשינוע או תיקון אשר אחראי לו בעל הנכס בו מצוי העמוד. במקרה הנדון, הנך טוענת בצורה תקיפה, כי העמוד נפל מבלי שיש לך ולבני ביתך יד בדבר. נציג חב' החשמל, היה חייב לתקן העמוד מהר ככל שניתן, ובמידה ויש בפיו טענות המייחסות לכם אחריות לקריסתו של העמוד, היה עליו להעלותן באופן נפרד, אשר לא יעכב עבודות החשמל.

      • תודה! האם עצם היותו של עמוד החשמל בשטחי מקימה
        שירי | 02/08/2009 10:06

        אחריות עליי? אגב,הגיע נציג הבוקר שאמר שאנו נישא בעלויות של כמה אלפי שקלים כי העמוד על הגבול בתוך השטח שלנו. האם תוכל להפנות אותי לחוק? תודה רבה על תשובתך

        • עמוד חשמל
          עו"ד יקי רנד | 06/08/2009 10:35

          ע"פ דין, חב' החשמל מחויבת לתחזק מתקני החשמל, לרבות אלו אשר גובלים בשטח פרטי או ממש נמצאים בתוכו. כפי שאמרתי, תגובתה של חב' החשמל מקוממת והיא מחויבת לבצע עבודות התיקון בעמוד החשמל. בנוסף, הייתי בוחן אפשרות להעתיק/להרחיק עמוד החשמל מגבולות שטח הבית הפרטי.