תביעות קטנות - ועד בית

  • תביעת וועד בית בבית משפט לתביעות קטנות
    אילן | 01/08/2009 00:08

    האם לצרכי תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות וועד בית אינו נחשב כ"יחיד"?

    • תביעות קטנות - ועד בית
      עו"ד יקי רנד | 02/08/2009 09:35

      אינני יודע מה כוונתך "יחיד", אולם ועד בית הנו ישות משפטית עצמאית העומדת על רגליה, וניתן לתבוע ישות זו בבית המשפט. עם זאת, לתשומת לבך כי קיימים נושאים העוסקים במארג היחסים בין דיירים בבית משותף, אשר בי"המ לתביעות קטנות איננו מוסמך לדון בהם אלא אך ורק המפקח על המקרקעין, וקשורים בעיקר למחלוקות על רקע תחזוקו של הבנין.

      • תביעת וועד בית
        אילן | 02/08/2009 19:37

        הנושא הנדון הינו ליקויים בתפקוד חברת הניהול ואי עמידה בהתחייבויות (לרבות התחייבויות המופיעות בהסכם עם חברת הניהול). הנזק המוערך הינו בגדר הסכומים הנדונים בבית משפט לתביעות קטנות. האם זוהי הערכאה המתאימה?

        • תביעת ועד בית
          עו"ד יקי רנד | 06/08/2009 09:49

          זוהי בהחלט הערכאה המתאימה. קיימת פסיקה של בהי"מ המחוזי, לפיה, ועד בית משותף, יכול להגיש תביעה בביה"מ לתביעות קטנות, מאחר וניתן להתייחס אליו, על רקע תכלית החוק, כ-"יחיד".