פירוט עילות תביעה במסגרת תביעה קטנה

  • חיוב בגין עיסקת נופש ללא הרשאה - עסקה טלפונית
    משה | 31/07/2009 09:32

    הזמנתי טיסות דרך סוכן נסיעות אישרתי את העיסקה במייל ומסרתי את פרטי האשראי שלי. לאחר יום התקשרו מהסוכנות והודיעו לי שהמחיר עלה , סרבתי והודיעו לי שהעסקה מבוטלת. הציעו לי טיסות אחרות ושלחו לי במייל טופס אישור עסקה נוסף. כמו כן נאמר לי שעד שלא אחתום על הטופס במייל חוזר העסקה לא מאושרת. שלחתי להם מייל חוזר בו כתבתי שאיני מעוניין בעיסקה החדשה. לאחר שלשה ימים קיבלתי במייל חוזר 3 כרטיסי טיסה וגיליתי בכרטיס האשראי שלי חיוב של 12000 ש"ח בתשלום אחד. רק לאחר 10 ימים של תחנונים הסכימו לבטל את הכרטיסים והודיעו שיחזירו את 12000 ש"ח בעוד 45 יום בניכוי 300 יורו דמי ביטול וכל זאת בגין עיסקה שלא ביצעתי. ע"פ איזה סעיפים ובאיזה סכומים לתבוע אותם ? ברצוני להוסיף כי הסוכנות טוענת שאישרתי את העיסקה בע"פ דבר שאינו נכון כלל וכלל. תודה על העזרה.

    • פירוט עילות תביעה במסגרת תביעה קטנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 31/07/2009 17:55

      שלום משה, לגבי החלק הראשון של הודעתך - ההודעה על כך שהמחיר עלה - יש לבחון את הסכם ההתקשרות שלכם בכדי לדעת האם הם התחייבו למחיר מסוים או הותירו לעצמם פתח לשינוי. היה והם התחייבו למחיר ודרשו העלאה - זו הפרת חוזה ואתה זכאי לפיצוי בגינה. לגבי החלק השני - לטענתך לא התקשרת איתם בהסכם נוסף והם גבו ממך כסף שלא כדין. אתה כמובן זכאי לדרוש את השבתו, לדרוש לבטל את דמי הביטול ולדרוש פיצוי על התנהלותם. הבעיה שלהתרשמותי אין לך ראיות כתובות לטיעונך אלא רק גרסתך שלך והם מצדם מן הסתם יטענו שאישרת את ההסכם, כך שיתכן וביהמ"ש ישתכנע בנכונות גרסתם למרות שהצדק עמך. בנוגע לתביעה - אינך צריך לפרט בתביעה קטנה את סעיפי החוק הרלבנטיים (למעשה גם בתביעות רגילות אין בכך חובה) אלא את העובדות המזכות אותך, לטענך, בסעד. לגבי סכום התביעה - קודם כל עליך לדרוש את הסכום שהם גבו ממך וכן פיצוי מסוים. רצוי שהפיצוי לא יהיה גבוה מדי כדי לא ליצור לעצמך תדמית שלילית בעיני ביהמ"ש. כדאי גם להקדים לתביעה מכתב דרישה מעו"ד. זה יכול לחסוך לך את בזבוז הזמן והכסף שבניהול תביעה. בברכת שבת שלום, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות