תגובה לאורי

  • הוט
    אורי | 15/07/2009 22:02

    במהלך שנת 2007 בעודי מנוי ותיק בהוט התקשרתי לנציגי השרות של הוט וביקשתי להתנתק מהמנוי בשל חוסר שביעות רצון מהחבילה שהיתה לי (הייתי מחובר למסלול האנלוגי וללא הודעה מוקדמת הם הורידו מהחבילה ערוצים בסיסיים כמו ערוץ 5 וערוץ הילדים) בכל מקרה לאחר משא ומתן, נציגי השירות הצליחו לשכנע אותי להישאר והציעו לי חבילת צפייה דיגיטלית במחיר שהניח את דעתי, ברצוני להדגיש שעקב חוסר השביעות רצון מהחברה עמדתי על כך שהחבילה החדשה תהיה ללא כל התחייבות,אחרת אני לא מעוניין בהצעתם, והם הסכימו לכך. כעבור כשנה עברתי דירה והחלטתי שאין לי צורך יותר בהוט וביקשתי להתנתק. לתדהמתי לאחר מספר חודשים התקשרו אליי הוט בקשר לחוב על התנתקות, אני כמובן טענתי שאין לי שום חוב כלפם הרי זה מה שסיכמנו בשיחה הטלפונית. אתמול התקשרו אליי ממשרד עורכי הדין ואמרו לי שיש לי חוב בהוט+ תשלום נוסף למשרד עורכי דין ושהם פותחים תיק נגדי בהוצאה לפועל. ביקשתי מהעורכי דין שיראו לי מסמכי התחייבות או הקלטה על התחייבות, בסופו של דבר מסתבר שלמרות הסיכום הטלפוני על אי התחייבות, הם החתימו אותי במרמה וללא כל גילוי נאות והם עשו זאת כך: כאשר הטכנאי בא להתקין את הכבלים והחתים אותי על ההתקנה, בתוך המסמך באותיות קטנות הייתה התחייבות לשנתיים וקנס על התנתקות מוקדמת, הוא כמובן אמר לי שהחתימה היא על ההתקנה ולא יידע אותי על ההתחייבות שמופיעה באותיות הקטנות וזה בניגוד מוחלט למה שסיכמתי עם נציגי השירות בטלפון בכל מקרה בגלל פחד של הוצאות נוספות לפתיחת תיק להוצאה לפועל שילמתי את מה שדרשו ממני כדי לסגור את ההליכים נגדי. השאלה שלי היא כזו, אומנם חתמתי על התחייבות אך האם בשל חוסר הגילוי הנאות והחתימה במרמה בניגוד למה שסוכם טלפונית יש לי מה לעשות כדי לקבל את "החוב" שלי בחזרה? האם אפשר לבקש את הקלטת השיחה שבה סוכם שההצטרפות שלי לחבילה היא ללא התחייבות? האם זה שיטתי אצלם להבטיח דברים ובמרמה לא לעמוד בהתחייבות? אורי

    • תגובה לאורי
      שלומי | 16/07/2009 14:14

      רד מזה ותלמד לפעם הבאה ,כמו שאני למדתי , תקליט כל שיחה עם נותני שרותים, פשוט ולענין. אל תגיד להם שהקלטת , תלך לתביעות קטנות ותציג את ההקלטה . ככה תוכל ל"נקנק" אותם .הם לעולם לא יתנו לך הקלטה שהיא נגדם גם אם יש להם.

      • טענה כנגד מסמך כתוב וחתום
        עו"ד אפי אהרונוב | 16/07/2009 21:42

        ערב טוב אורי, בהנחה שהם מעולם לא טענו שהם מקליטים כל שיחה אלא רק ששיחת הטלפון 'עלולה להיות מוקלטת', אני לא מוצא אפשרות מעשית סבירה לגרום להם לחשוף את הקלטת. הלקח החשוב לטעמי הוא להקפיד לקרוא מסמך לפני שחותמים עליו גם אם הוא ארוך. גם אם תמלילי השיחות המקדימות היו בידיך, הכלל הוא שאין להעלות טענות בע"פ כנגד מסמך כתוב, מה גם שהייתה לך האפשרות לקרוא אותו והם יטענו שכך עשית. .