ביטול חוזה

  • שחרור מחוזה וגובה דמי הביטול
    שלומי | 06/07/2009 09:58

    בצעתי קנייה של רהיט בחנות רהיטים.הספק הבטיח לי רהיט בגימור שונה, אך לא עומד בהבטחתו.בחוזה שחתמנו לא נרשם פרט זה. בנוסף,בחוזה קיימת תניית ביטול שעיקרה גובה ביטול של 20%. שאלתי היא מה הן הדרכים שאני יכול להשתחרר מהחוזה ? האם אני יכול לטעון להטעיה, ואם כן איך אפשר להוכיח זאת?(האם הקלטה קבילה ?). האם תניית ביטול בגובה 20% היא חוקית? האם ניתן לקבול על שימוש בתנייה מקפחת בחוזה אחיד ?

    • ביטול חוזה
      עו"ד יקי רנד | 07/07/2009 09:08

      העובדה כי לא ניתן ביטוי לנושא הגימור (שזו אני מבין אי ההתאמה המדוברת), במסגרת חוזה התקשרות, הנה בעייתית עבורך, אולם איננה סוף הסיפור מבחינתך. ניתן להוכיח זאת באמצעות הקלטת המוכר (אשר הנה קבילה), באמצעות עדים לסגירת העסקה, ועל סמך גרסתך. תנית הביטול אכן חריפה, וסבירותה תיקבע במידה רבה, בהתחשב בהשקעה מצד המוכר, עד למועד הביטול. עם זאת, במידה וקיימת אי התאמה יסודית בנכס הנרכש ו/או המוכר גורם להטעיה ביחס לסוג או טיב הנכס, אינני סבור כי יש מקום לחייבך כספית ולו בשקל אחד, בין היתר לאור סעיף 32 לחוק הגנת הצרכן המסדיר ביטול עסקה, במקרה של הטעיה.