הפסד?

  • שאלה מעניינת
    משה | 05/07/2009 23:46

    אני תקליטן.. התקשר אלי בנאדם להזמין אותי לנגן לו באירוע  של חברים מחו"ל שמגיעים לארץ לחגוג את הבר מצווה.. בעסק שלי (במגזר החרדי) מקובל לסגור את האירוע טלפונית בלבד ואף פעם לא חותמים חוזה או משלמים מקדמה.. וכך אני כבר עובד כמה שנים.. כך מקובל לסגור אירוע! לאחר כמה שבועות התקשרו אלי משפחה אחרת להזמין אירוע לאותו תאריך.. אמרתי להם שאני אבדוק.. התקשרתי אליו לזה שהזמין.. ושאלתי האם האירוע סגור סופית סופית ואין שינויים? כי התקשרו אלי  מאירוע אחר לאותו יום.. אז הוא אמר לי שהאירוע סגור בודאי ולומר להם שאני תפוס..! אז חזרתי אליהם ואמרתי להם שאני תפוס! השאלה שלי האם אוכל לתבוע את ההפסד שנגרם לי בגללו שהפסדתי אירוע?? האם זה תופס בביהמ"ש לתביעות קטנות.. או שבגלל שאין חוזה כתוב זה לא תופס.. יש לציין שיש לי הקלטת שיחה שהוא מודה שהוא סגר איתי בטלפון.. והוא רק טוען שהמשפחה ביטלו והוא רק היה מתווך להזמין! אודה לכם מאד מאד מי שיוכל לתת חוות דעת מקצועית..

    • הפסד?
      מרים | 06/07/2009 00:56

      למה לא חתמת איתם על זכרון דבריםולא לקחת דמי קדימה-כפי שנוהגים איך תוכיח שהם הבטיחו וסיכמו איתך לפי זה תידע איך לתבוע אותם-לעניות דעתי,אני לא עורכת דין,אני קוראת מן היישוב

      • הי...
        משה | 06/07/2009 01:12

        יש לי הקלטה של השיחה איתו.. שהוא מודה שהוא סגר איתי והכל.. בסוג האירועים שלי מקובל לסגור דרך הטלפון...זה אירועים קטנים כמו בר מצווה.. לא חתונה..

        • ברור לתבוע!!!
          עו"ד מיכל | 07/07/2009 11:46

          חוזה לא חייב להיחתם בכתב למעט חוזים שהחוק מחייב כתב כמו מקרקעין ומתנה. חוזה בעל פה הינו חוזה לכל דבר ועניין. אם יש לך הקלטה הקייס חזק וסביר להניח שתזכה. הסתמכת על החוזה ונגרם לך נזק מהפרתו אתה זכאי לפיצוי.

          • תודה מיכל..
            משה | 07/07/2009 12:21

            תודה רבה על תגובתך היפה!!!