נתבע חסר אמצעים

  • אי יכולת
    דפנה | 03/07/2009 15:32

    שלום. יש לי שאלה: לקוח חייב לי סכום של כ 6000 ש"ח תובעת אותו בתביעות קטנות. הלקוח אומר שבמידה ואני אזכה אז הוא הלקוח יאמר לשופט שהוא לא יכול ממה לשלם ואין לו גרוש על הנשמה ואז השופט יכול לפסוק שכי הלקוח ישלם לי במספר תשלומים ארוכים כ 100-50 ש"ח לחודש עד גמר החוב...וזה ייארך שנים... האם זה נכון? מה אפשר לעשות כדי להימנע מכך? ומה הפתרון? אודה לתשובתך בברכה דפנה

    • נתבע חסר אמצעים
      עו"ד יקי רנד | 06/07/2009 10:03

      אם מצבו הכלכלי של הלקוח אכן קשה כפי שהוא מתאר, אז בהחלט יתכן כי במידה ותקבלי פס"ד כנגדו, תיתקלי בקשיי מימוש, מאחר והנתבע יבקש חקירת יכולת במסגרת הליכי ההוצל"פ, ויתכן וייקבע לו צו תשלומים מינימלים. תוכלי לחסוך את ההליך המשפטי ולבקש ממנו הוכחה על מצבו הכלכלי, ובמידה וכך הדבר, לנסות להגיע איתו להסדר לתשלום החוב. לחלופין, במידה ויכולת ההחזר אינה מענינת אותך, תוכלי להגיש תביעה, ולקוות כי לא תיתקלי בקושי בביצוע פסה"ד.