הסתלקות מתביעה עתידית

  • שאלה
    ? | 29/06/2009 17:48

    האם ניתן להחתים אותי כי אין לי תביעות כנגד חברת X לא כיום ולא בעתיד? החברה העבירה את יתרת החוב לען"ד ביקשתי לשלם את החוב וציינתי כי לאחר שאסגור את העניין אני אתבע את החברה שלא שלחה לי חשבונית לתשלום והעבירה העניין לטיפול משפטי. נציגה מטעם העו"ד ציינה שהיא לא תשלח לי את השובר לתשלום ותמשיך בפעולה משפטית אם אני לא אחתום על סגירת התיק ובו אני אתחייב כי אין לי תלונות כנגד החברה ולא אתבע אותה בעתיד האם זה חוקי?

    • הסתלקות מתביעה עתידית
      עו"ד יקי רנד | 06/07/2009 09:11

      למעשה, ברגע שביטאת את רצונך לתבוע בעתיד, דורשת החברה כתנאי לסילוק חובך, את הסתלקותך מכל תביעה נגדית עתידית. מבחינה טקטית, עשית טעות בכך שחשפת כוונתך לתבוע. לטעמי, במידה ואתה מסלק מלוא החוב, מבלי שקיים ויתור כלשהו מצד החברה, אזי, אין כל הצדקה לדרישת החברה ממך להסתלק מתביעה עתידית, ועליה לקבל תשלום מצידך לסגירת החוב. בכל מקרה, אם גמרת אומר בליבך לתבוע, אזי, תוכל לתקוף בין היתר, במסגרת התביעה, את דרך התנהלותה של החברה בכך שהתנתה סגירת החוב בהתחייבות מצידך להסתלק מתביעה עתידית.