טעות חברת מימון רכב

  • חברת מימון רכב טעתה בחישוב פרעון עסקה
    חנן | 27/05/2009 14:07

    עצה: יש לי רכב בעסקת מימון פרטית, כשפניתי לבקשה לסגור את העסקה ושלם את יתרת ההלוואה נשלחה אלי הודעה לאחר זמן עם הסכם הסופי שעמד על כ 36000 שח,לאחר מספר ימים הודיעו לי שחלה טעות והסכם גבוה ב כ 12000 שח כלומר כ48000 שח, בזמן זה הפסדתי קונה לרכב כי לפי במחיר הקודם הרשתי לעצמי להוריד ממחיר המחירו ע"מ למכור מהר יותר את הרכב ולרכוש חדש (שו דרך אותה חברה). כשפינתי לבקש הסבר מדוע הסכום עלה,הסבירו לי שחלה טעות אנוש ומערכת והם מתנצלים,כל הפניות אליהם נמשכות זמן רב,זמן תגובה שלהם מאוד ארוך לפעמים ימים על כל פניה.כעת אני בפיתחו של מחירון חדש וערך הרכב שוב ירד, כשפניתי אליהם לפצותי הם סרבו רק התנצלו על הטעות

    • טעות חברת מימון רכב
      עו"ד יקי רנד | 28/05/2009 10:08

      מדובר בשאלה נזיקית גרידא, וביה"מ יצטרך לקבוע בענינך, האם חברת המימון התרשלה, ובמידה וכן, האם היה עליה לצפות כי הדבר יגרום לך הפסדים עקב פעולות אשר תבצע בהסתמך על מצגה. מדובר במקרה גבולי למדי, מאחר ויתכן ומדובר בריחוק נזק, קרי, מדובר בנזק אשר אינו מסתבר ומתבקש כתוצאה מהתנהלותה של חברת המימון, מה עוד וגם לך היתה שליטה ויכולת לבדוק את יתרתך. מנגד, מאחר ומדובר בחברת מימון, יתכן וקיימת עליה חובת זהירות דומה לזו המוטלת על הבנק, וככזו, נדרוש ממנה קפדנות ודיוק. לסיכום, יתכן מאד ומגיע לך פיצוי, אולם אינני סבור כי בגובה מלוא הפסדיך הריאליים,