טבעות נישואין

  • טבעות נישאוין נהרסו
    נועה | 26/05/2009 10:21

    רכשנו את טבעות הנישואין שלנו בחנות תכשיטים ידועה. עקב מבנה הטבעת החלול מבפנים נצברו בתוכה מים שגרמו לגירוי בעור ולכן שלחנו את הטבעות למילוי מבפנים. כעבור שבוע הודיעו לנו כי הטבעות מתוקנות ומוכנות וכאשר באנו לקחת את הטבעות ראינו כי זה ממש ממש לא הטבעות שלנו והן שונות בצבע ובמרקם. השוותי בפני המוכרת את הטבעות שלנו עם טבעת זהה לזו שרכשנו בחנות והיא אכן ראתה שזה שונה לגמרי. העניין כרגע הוא שהטבעות שעימן התקדשנו מתחת לחופה הוחלפו או נהרסו ואני רוצה את הטבעות שלנו המקוריות בחזרה. אני כבר התחתנתי עם הטבעות האלו ואני רוצה רק את הטבעות המקוריות מה עלי לעשות?

    • טבעות נישואין
      עו"ד יקי רנד | 26/05/2009 13:18

      שאלתך מקפלת בתוכה, שאלות משפט והלכה גם יחד. במישור הצרכני, אין ספק כי את זכאית לקבל טבעות תקינות, אשר נרכשו על ידך, ובמידה וקיים ליקוי, את זכאית כי הליקוי יתוקן. במקרה שלך, הטבעות אכן תוקנו, אולם בצורה לא משביעת רצון. במצב ענינים רגיל, את זכאית לקבל טבעות חלופיות זהות לטבעות המקוריות, או במחיר זהה, ולחלופין, השבת כספך במלואו. אלא שכאן אנו נתקבלים בקושי נוסף, והוא יחסכם הסנטימנטלי לטבעות, כמו גם המגבלה ההלכתית על החלפת טבעות במידה וישנה כזו. במידה ואין מניעה הלכתית להחלפה, אזי, עליכם לקבל טבעות חלופיות, וככל שניתן זהות. במידה ואינכם מעונינים להחליף (מסיבה הלכתית או סנטימנטלית), אזי תאלצו להישאר עם הטבעות אשר חל בהן שינוי מצורתם המקורית. בכל מקרה, הנכם זכאים לפיצוי בגין עוגמת הנפש.