חלקי חילוף

  • שירות לקוי באספקת חלק לתנור
    חגית | 23/05/2009 23:07

    קניתי תנור סאוטר 90 ס"מ דגם MX96CV ביוני 2007. ב 7.4.09 פניתי לראשונה לשרות אלקטרה לספק לי בורר לתנור אשר נשרף טרם זמנו (עוד אין לו שנתיים). נאמר לי שאין את החלק ויהיה לקראת מאי. פניתי במאי עוד פעמיים ושוב נדחתי בטענה שעדיין אין את החלק במלאי. לאחרונה דחו אותי לאמצע יוני וגם זה לא בטוח. מה עושים? האם ניתן לתבוע מישהו ואת מי? האם הם צריכים לתת לי תנור חלופי אם אין חלק? כאמור אין לי תנור כבר כמעט חודשיים עם אופציה לא ידועה...הצילו

    • חלקי חילוף
      עו"ד יקי רנד | 26/05/2009 14:56

      ע"פ הוראות החוק, על היצרן/יבואן לספק לך חלקי חילוף עד שבע מיום רכישת התנור, תמורת תשלום במידה וחלפה תקופת האחריות, וללא תמורה במידה ואת עדיין מצויה בתקופת האחריות. עליך לוודע כי פנית ליצרן או ליבואן, ולא לספק. בכל מקרה, במידה וחלק החילוף איננו מסופק, ניתן להגיש תביעה, בגין הפרת המחויבות הצרכנית, ובצירוף עוגמת נפש.