מה עלי לעשות

  • מה עלי לעשות?
    דורון | 20/05/2009 18:36

    שלום. חברי עשה עימי עיסקה שהוא יוכל לעבוד במפעלי בשבילו לביתו. לבנות ארונות בשבילו לביתו החדש באופן עצמאי. סיכמתי עימו ואף רשמתי בהזמנה שכי עבור הזמן שהוא יעבוד עבורו אצלי בנגריה הוא ישלם סכום מסויים. וכך היה ועברו כ 8 חודשים כשהוא משלם לי כל חודש לפי החישוב של הימים שעבד בפועל. בחודשיים האחרונים החל להתחמק מלשלם לי.וכל הזמן אני מנסה ליצור עימו קשר כלשהו.אך הוא מתחמק ממני. וכך עברו כ 7 חודשים שלא ראיתיו ולא פגשתיו למרות נסיונותיי לפוגשו. מה עלי לעשות כדי לקבל את המגיע לי? מה הדין כאן? מקוה שתסייעו בידיי. בתודה ובברכה דורון

    • מה עלי לעשות
      עו"ד איתי פיינה | 20/05/2009 18:45

      לא פירטת מהו גובה החוב שעל חברך לשלם לך (שים לב כי יש תקרת סכום לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות), בכל מקרה ככל שהנך מסוגל להוכיח כי נכרת בינכם הסכם בו על חברך היה לשלם עבור השימוש במפעל בהחלט הנך מוזמן להגיש כנגדו תביעה משפטית על גובה החוב

      • המשך...מה עלי לעשות?
        דורון | 20/05/2009 19:06

        מדובר על סכום של 6.500 ש"ח. איזה תביעה משפטית עלי לעשות ? הכוונה לתבוע במסגרת תביעות קטנות? תודה על המהירות של תגובתך.... בברכה דורון

        • מה עלי לעשות
          עו"ד איתי פיינה | 20/05/2009 19:52

          הואיל ומדובר בסכום של 6,500 ש"ח אתה בהחלט יכול להגיש את תביעתך בבית המשפט לתביעות קטנות, במזכירות בתי המשפט לתביעות קטנות יוכלו להנחות אותך כיצד לנסח את כתב התביעה ומהן הפעולות הנדרשות להמשך. בהצלחה.

        • מה עלי לעשות
          עו"ד איתי פיינה | 20/05/2009 20:16

          דורון דבר נוסף, במידה ואתה תובע כאדם פרטי אין בעיה להגיש את התביעה בבית משפט לתביעות קטנות, אך אם אתה תובע כחברה עליך להגיש זאת בבית משפט השלום.