בבקשה עזרה

  • ביקור טכנאי
    הילה | 22/04/2009 22:14

    קבענו עם מנעולן שיגיע לתת הצעת מחיר לתיקון משקוף וקיצור דלת. בשעה שנקבעה להגעתו, התקשר הטכנאי ודחה את הגעתו ליום המחרת. בלילה, עלה בנו החשד כי מדובר בבנו של אדם איתו היגענו למצב משפטי שהסתיים בגישור, ובעיניינו נתפס כלא אמין, במיוחד בשל כך שנתנו לו שייקים למוטב בלבד אותם הוא הסב לבנו (אותו הטכנאי שהגיע אלינו), ובשל כך גם הבן (הטכנאי) נתפס בעיניינו כלא אמין. ביום המחרת בבוקר ניסינו להשיג את הטכנאי אך הוא לא היה זמין, וכשהגיע השעה בה הוא אמור היה להופיע הוא לא בא, אלא רק שעתיים וחצי לאחר מכן, דבר שגרם לי לאבד לקוחה. כשפתחתי את הדלת שאלתי אותו לשמו, הוא ענה, עניתי לו שאיננו מעוניינים בשירותיו, כל אחד איחל יום טוב לשני, הטכנאי הסתובב והלך. לאחר מכן הוא התקשר לבעלי, ובעלי הסביר לו שיש לנו משקעים מאביו, השיחה הסתיימה באווירה נינוחה ולא הוזכרה כל דרישת תשלום. שבוע לאחר מכן קיבלנו הזהרה לפני תביעה מהטכנאי, כי ע"פ חוקי כנסת ישראל קריאת טכנאי, גם אם לא ביצע עבודתו, יש לשלם לו עד 200 ש"ח ועוד מע"מ. בנוסף, הטכנאי גם סילף לחלוטין, ואף שיקר, בנוגע לנסיבות. הוא אמר שדיבר איתי וקבע איתי ולכן תובע אותי, והוא בכלל דיבר רק עם בעלי. בנוסף, נקבע כי הוא יגיע רק כדי לתת הצעת מחיר ללא תשלום על הביקור. כמו כן, בכתב התביעה הוא כותב כי טרקתי לו את הדלת בפנים, דבר שמעולם לא עשיתי לאף אדם. רציתי לקבל את חוות דעתכם, וכן כיצד להתמודד עם כתב התביעה ואם אכן יש לו בכלל עילה לתביעה. תודה, הילה.

    • בבקשה עזרה
      הילה | 23/04/2009 08:10

      אנא, אני ממש לחוצה מהגשת התביעה נגדי, למרות שאין לה שחר, אשמח לכל עצה.

    • מנעולן
      ד.קובי | 23/04/2009 22:04

      שלום הילה, הכן צודק הטכנאי, על פי חוק ברגע הזמנת טכנאי והנ"ל הגיע לביקור, המזמין אמור לשלם עבור הביקור, ועוד טרם תיקן דבר בבית, ובמידה והיה מתקן אזי היה מקזז את עלות הביקור מהתיקון, לכן עדיף לשלם לטכנאי אין טעם בריצות לבית משפט. בברכה.

      • שאלה נוספת
        הילה | 24/04/2009 00:04

        הטכנאי איחר בשעתיים וחצי מהמועד בו קבע עימנו, וכבר הזמנתי טכנאי אחר. בזמן שאותו טכנאי אמור היה להופיע אני הייתי אמורה לקבל לקוחה חדשה, שנאלצתי לבטל. ע"פ מה שבדקתי בחוק הטכנאים, טכנאי שאיחר בשעתיים ומעלה איני חייבת לו דבר, אלא הוא חייב לפצותי בכ- 300 ש"ח. אתה עדיין חושב שהוא צודק??

        • המשך
          ד.קובי | 24/04/2009 18:30

          שוב שלום הילה, למה את צריכה לחכות שהטכנאי יגיש תביעה, את חושבת שנגרם לך נזק ותוכלי להוכיח הגישי מיד תביעה נגדו, במידה והטכנאי יגיש תאלצי לשלם עבור הביקור.בברכה