לא בחוק אלא בפסיקה.

  • כוח עליון, האם יש לו הגדרה בחוק?
    דורון | 02/04/2009 11:47

    לפי החוזה עליו חתמתי: " סטודנט אשר הפסיק את לימודיו לאחר תחילת הקורס, מכל סיבה שהיא, למעט סיבה הנובעת מכוח עליון, יחויב וישלם את מלוא שכר הלימוד. האם יש הגדרה בחוק לכוח עליון או שמא סיבה שאינה תלויה בי יכולה גם להיות סיבה הנובע מכוח עליון?

    • לא בחוק אלא בפסיקה.
      עו"ד אחד | 02/04/2009 18:13

      כעקרון רמת האחריות החוזית היא גבוהה מאוד. כלומר, מעטים הדברים שיוכרו כ"כח עליון". יחד עם זאת, לעתים בחוזה עצמו מפורט מהו "כח עליון" לעניין אותו חוזה. בדוק אם בחוזה שלך יש סעיף פרשנות שכזה. מכל מקום, בפורום דיני חוזים תוכל לקבל תשובה מדוייקת ומפורטת יותר.

    • כח עליון
      עו"ד יקי רנד | 05/04/2009 12:23

      כח עליון הנו בד"כ מאורע חיצוני ובלתי צפוי, אשר מביא לסיכול החוזה, ע"י אחד מהצדדים. לדוג': מוסד הלימודים נשרף, במקרה כזה, ודאי שלא תצטרך לשלם עבור הקורס. דוג' נוספת: סטודנט חולה במחלה קשה אשר מונעת ממנו להמשיך בלימודיו, גם ענין זה ייחשב "כח עליון" וכספו יושב לו. אין מדובר ברשימה סגורה, והגדרת "כל עליון" תיקבע לעתים, ע"פ הוראות החוזה ופרשנותו.