טלויזיה חלופית

  • טלויזיה שלא ניתן להחליף
    גדי | 30/03/2009 08:02

    שלום לכולם. זהו סיפור ארוך על טלויזיה. תודה מראש על כל עזרה.בדצמבר 08 קניתי טלויזיה חדשה (מיבואן רשמי) תמורת כמה אלפי שקלים טובים. מייד גיליתי תקלה, והטכנאית בטלפון הסכימה שצריך להחליף אותה. המוצר כבר לא היה במלאי ולכן הביאו לי אותו דגם יד שנייה (או מתצוגה) כפתרון ביניים. אמרו לי שהחדש יגיע תוך כמה שבועות.מאז דחו פעם אחרי פעם את מועד הגעת המוצר המחליף. התקשרו אליי אתמול והודיעו לי שלדאבונם המוצר שקניתי כבר לא יגיע. הם רוצים לתת לי דגם קצת יותר טוב במקומו רק בתוספת קטנה של 400 ש"ח! אחרי כמעט ארבעה חודשי המתנה, תארו לעצמכם את התגובה שלי.השאלה שלי פשוטה: מאחר שהחברה לא מסוגלת לספק לי את מה שקניתי, האם יש לי זכות המשפטית לבטל את העיסקה ולדרוש זיכוי מלא, למרות שבמשך כמה חודשים המוצר המחליף ה"זמני" היה אצלי בבית?תודה מראש,גדי

    • טלויזיה חלופית
      עו"ד יקי רנד | 31/03/2009 11:36

      בעקרון, הפתרון הראשון אשר היה אמור להעניק היצרן לבעייתך, היה תיקון הטלויזיה ( אם יש צורך גם בהחלפת חלקים מקוריים), ורק אז לעבור למסלול טיפול של החלפת המכשיר או השבת הכסף. אולם, מאחר והספק החליט, כתוצאה מבקשה שלך או באופן יזום, כי יש להחליף הטלויזיה, הר שעליו לספק לך טלויזיה חלופית זהה או דומה ושוות ערך לזו אשר נרכשה על ידך מלכתחילה. אם הספק אינו יכול לספק לך טלויזיה חלופית בהתאם לאמור, אלא רק יקרה יותר, הרי שהינך זכאי לביטול העסקה.