תביעה נגד אל על

  • נזקים כספיים עקב ביטול טיסה של אל על לארה"ב
    לוי אילון | 25/03/2009 12:34

    ב-10/2/09 בשעה 10:40 בבוקר הייתי אמור לטוס לניו יורק בטיסת אל על. בחרתי בטיסה זו ל-10:40 כי רציתי להצביע בבחירות ולאחר מכן לטוס. היעד הסופי שלי היה טמפה פלורידה. על סמך הטיסה לניו יורק הזמנתי בחברת דלתא את טיסת ההמשך לטמפה פלורידה.אל על ביטלה את הטיסה הנ"ל ושיבצה אותי בטיסה של 01:00 של 10/2/09 . לא הסכמתי לשיבוץ רציתי למלא את חובתי ולהצביע ,ובקשתי לטוס בטיסה של ה-11/02/09 בלילה. אל על הסכימה לשים אותי ברשימת הממתינים לטיסה זו ולא הסכימה לתת לי מקום בטיסה למרות שהיו מקומות-יותר יקרים מהכרטיס שרכשתי.לאחר טלפונים ופניות לשרות הלקוחות באל על ,קבלתי תשובה שאם לא מתאים לי אני יכול לבטל את כרטיס הטיסה שהזמנתי ללא קנס.אכן כך עשיתי ורכשתי כרטיס מחברת דלתא עד ליעד הסופי-טמפה פלורידה. כל השינוי גרם לי להפסד כספי של כ-250 דולר,ביטול טיסת דלתא ניו יורק טמפה ורכישת כרטיס חדש. כתבתי לשרות הלקוחות של אל על והם הסכימו לפצותני בסך של 150 דולר הנחה בטיסה הבאה.לא הסכמתי ובקשתי במכתב נוסף (ד"א ופקס)לקבל את מלוא הנזק. לא קבלתי כל תשובה מאל על.אני שוקל תביעה בבית דין לתביעות קטנות. מה דעתכם? תודה לוי

    • תביעה נגד אל על
      עו"ד אחד | 26/03/2009 15:38

      לעניות דעתי סיכויי התביעה לא מזהירים במיוחד. צריך לבחון כמה זמן לפני תאירך היעד התרחשה כל הסאגה. מכל מקום, מכונותה של אל-על לאפשר לך לטוס ב10/2, להכניס אותך לרשימת המתנה ל 11/2, לאפשר לך ביטול ללא כל חיוב שהוא ולבסוף לפצות אותך ב 150$ (גם אם לא פיצוי ממשי אלא זיכוי) מצביעים על התנהלות די הוגנת מצידה. התביעה שלך, אם תוגש, היא למעשה על 100$. אני מניח שביהמ"ש לא "יתלהב" מהתביעה יתר על המידה. שלא לדבר על העובדה שאל-על עשויה לטעון (ולהוכיח) שהייתה לך אפשרות לרכוש כרטיס מחברה אחרת זולה יותר... בקיצור, חשוב פעמיים אם להגיש תביעה.