פגיעה בכבוד

  • צריך עזרה לגבי תביעה קטנה
    מריו סולאריס | 12/03/2009 15:57

    אני וחברי נכנסנו ל"קפה קפה" שבשדרות רוטשילד בו ישבו מספר חברים שלנו. הצטרפנו אליהם לשולחן והזמנו אלכוהול לעצמנו. הצגנו תעודות מזהות לגיטימיות אך עובדי בית הקפה סירבו לקבל אותן כולל המנהל בטענה שהתעודות מזויפות. שאלנו על סמך מה הם הסיקו שהתעודות מזויפות והם תירצו את זה בכך שהתעודות גמישות למרות שהתעודות שלנו לא שונות מתעודות של כל בן אדם אחר. בנוסף לכך המלצרית אמרה ליד השולחן בנוכח כל החברים שלנו שאנחנו נראים כמו ילדים בני 7. הצגנו תעודות מזהות נוספות שאותן סירבו עובדי בית הקפה לבדוק בכלל. ביקשנו מהמלצרית שתקרא למנהל אלינו לשולחן. היינו צריכים לבקש ממנה מספר פעמים שתביא את המנהל, כל פעם תגובתה הייתה "עוד מעט". כשראינו את המנהל עובר לידנו ניסינו לדבר איתו והוא לא הסתכל עלינו ולא התייחס אלינו. ביקשנו מהמנהל את שמו והוא סירב להתייחס. לא רק שישבנו שם מתוסכלים חצי שעה וחיכינו שמישהו רק ידבר איתנו, אלא גם נעלבנו מדברי המלצרית בנוכח כל יושבי השולחן. עובדי בית הקפה התייחסו אלינו כאל ילדים ולא כאל נערים בני 18 וסירבו לשמוע את דברינו או להתייחס אלינו. לאחר כל זה נאלצנו להישאר ולשבת שם מבוישים ועצבניים כיוון שכל שאר החברים שלנו אכלו שם והיו צריכים לסיים ולשלם. השאלה שלי האם יש לנו מספיק כדי לתבוע אותם על עוגמת נפש, פגיעה בכבוד ופגיעה בשם הטוב? להגיד לנו שהתעודות שלנו מזויפות לדעתי זה בדיוק כמו לקרוא לנו שקרנים

    • פגיעה בכבוד
      עו"ד יקי רנד | 16/03/2009 11:35

      במידה ומנהל בית הקפה ועובדיו עלבו בך ובחברך, והדבר גרם לך ולחברך מפח נפש אמיתי, ניתן בהחלט לתבוע בגין עוגמת נפש.