אני חייב גם להוסיף

  • רשות הדואר דורשת תשלום על מסירת חבילה (בשנה איחור)
    דור | 10/03/2009 18:09

    שלום רב , רשות הדואר פנתה אליי לפני יומיים בטענה שלפני 7 חודשים קיבלתי חבילה בדואר שליחים ולא שילמתי 35 שקל לשליח . העלתי בפניהם את זה שברגע שפונים אליי אחרי 7 חודשים אין לי את היכולת לאמר אם הדבר נכון או לא ובנוסף לכך אין לי את היכולת גם לאמר אם זאת חבילה שבכלל קיבלתי מהם . -פרט חשוב- לפי דרך עבודתם בדואר שליחים אקספרס , השליח לא אמור לתת לנמען את החבילה לפני שהנמען משלם את הסכום הדרוש . טענתם היא שהשליח כנראה שכח לבקש ממני כסף באותו רגע ועצם העובדה שהקבלה נשארה אצלם מעידה על כך שלא שילמתי . לאחר שאמרתי להם שהרבה פעמים אני משלם ולא לוקח את הקבלה מהשליח הם צעקו עליי ואמרו שלא יכול להיות שבנאדם משלם על משהו ולא לוקח קבלה (טענה קצת טפשית) הם איימו עליי בתביעה ואני שילמתי למרות שלדעתי הטעות היא אצלם מיכיוון שהרבה פעמים שלמתי לשליח ואו שלא לקחתי קבלה או שהשליח לא נתן קבלה והלך . עכשיו הם שוב פנו אליי עם מקרה נוסף שבו הם אומרים שבא שליח ונתן לי חבילה בלי לשלם -מדובר במשלוח מלפני 11 חודשים- הם שוב טוענים את אותם טענות ומי יודע עוד כמה מקרים שכאלו הם יביאו בימים הקרובים . אני לא יודע אם יש מה לעשות בנדון... זו מילה שלי מול מילה שלהם --- זה מאד בעייתי שהם פונים אליי לאחר חודשים רבים כל כך כי אין לי את היכולת להתגונן בצורה שבה אפשר להתגונן שפונים אליך אחרי יום . ויתרתי בפעם הראשונה ושילמתי ... עכשיו אחרי שהם פונים שוב בטענות שאני יודע שהם לא נכונות (הם לא מוכנים להעלות על הדעת ששליח לקח תשלום בלי לתת לי קבלה ) והכל פה זה מילה מול מילה . האם יש להם באמת עילה במידה ונלך לבית דין לתביעות קטנות ? או שמה יש לי כאן טענה הגיונית מולם ?

    • אני חייב גם להוסיף
      דור | 10/03/2009 19:18

      רשות הדואר מצד אחד אומרת שזה הגיוני ששליח לא יעשה את עבודתו כשורה ויתן לי את החבילה בלי לגבות תשלום(ןלכן חוזרים אליי לאחר חודשים רבים) ובאותו זמן פוסלת את האפשרות ששליח לא יבצע את עבודתו כשורה , יקח תשלום ולא יקפיד שהלקוח יקבל את הקבלה . זה הדבר המקומם , הם מודים שהשליח יכול לטעות אך רק כאשר זה לטובתם . ושוב אני מדגיש שהם חוזרים אליי בקשר למקרים שקרו לפני חודשים רבים . במקרה הראשון 7 חודשים ומקרה שני 11 חודשים .

    • חוב לרשות הדואר
      עו"ד יקי רנד | 15/03/2009 14:29

      העובדה כי רשות הדואר פונה אליך לאחר חלוף זמן כה רב בנוגע לתשלום אשר לכאורה לא שילמת, אינה פועלת לטובתה, מה עוד וע"פ ההגיון הסביר, החבילה לא היתה נמסרת לך ללא תשלום מצידך. עם זאת, העובדה כי אין ברשותך קבלת תשלום, מותירה הענין בתחום האפור בו כל צד דובק בגרסתו. במידה ותיתבע ע"י רשות הדואר, סיכוייך שקולים, וביה"מ יכול לפסוק לטובתך או לטובת רשות הדואר. לטעמי, גוף כה גדול ורציני כרשות הדואר, חייב להקפיד על סדר בנושא הגבייה ובכלל, ועל כן יתכן וביה"מ מתוך רצון לקדם מדיניות משפטית הרואה בחומרה התנהלות שכזאת, יפסוק כנגד הרשות, אולם מדובר באינטואיציה משפטית שלי ותו לא.