שיחת ייעוץ

  • חוקיות בקשת תשלום בדיעבד
    יעל | 08/03/2009 17:30

    שלום רב בשנה האחרונה עבדתי כעצמאית וקיבלתי יעוץ ממשרד רואי חשבון. על היעוץ שילמתי סכום נאה. לאחר מכן, נפגשתי עם רואת החשבון ממשרד זה לפגישה בת כשעה + ובה הינחתה אותי לגבי המשך דרכי כעצמאית ואף הפנתה אותי ליועץ אחר שניהל את ענייני הכספיים השוטפים מול הרשויות ואף קיבל תשלום חודשי על כך. עתה, בתום השנה, עלי להגיש דוח שנתי ודוח הצהרת הון. ביקשתי הצעת מחיר מרואת החשבון והמחיר שהיא ביקשה גבוה ממה שאני יכולה לשלם. מאחר וקיבלתי הצעות נמוכות בהרבה, ביקשתי לסיים את קשריי אתה, אך היא מבקשת עכשיו שאשלם לה שכר טירחה גבוה על הפגישה שערכה עימי בתחילת הדרך, זאת על אף שבזמנו, הציגה רואת החשבון את הפגישה כחלק מהשירות שהיא מעניקה ללקוחותיה ולא ציינה שיהיה כרוך בתשלום כלשהוא. האם בקשתה מוצדקת וחוקית? ואם לא, כיצד עלי לפעול? בתודה מראש יעל

    • שיחת ייעוץ
      עו"ד יקי רנד | 12/03/2009 15:30

      במידה ולא הובהר לך מבעוד מועד, כי שיחת הייעוץ כרוכה בתשלום, ובהתחשב בכך, כי קשרייך העסקיים עם משרד זה, ממילא היו כרוכים בתשלום נאה, אינני סבור כי ניתן לחייבך בתשלום עבור שירות זה, בדיעבד, ועלייך לסרב לשלמו.