ביטול מנוי בחדר כושר

  • ביטול עסקה תוך 14 ימי עסקים.
    לילך | 25/02/2009 19:34

    נרשמתי לחדר כושר בהתחייבות לחצי שנה דרך כרטיס האשראי,עברו אחד עשר ימי עסקים שמותכם גם לא הכי ניצלתי את המנוי שלי, אני לא מרוצה מהמנוי בחדר הכושר הנ"ל גם כי היחס שם הוא אינו אישי כמו שהובטח והמקום לא נראה לי וגם כי על סימן זיהוי כה קטן לוקחים פיקדון של חמישים שקל והודיעו לי על כך רק אחרי שכבר התחייבתי על המנוי, וחוץ מזה כרגע לא מתאים לי כי אני חיילת ואין לי אפשרות לשלם במשך חצי שנה את המנוי...האם בכל עסקה קיים חוק 14 ימי ביטול עסקה?הנציגים בחדר הכושר טוענים שהם לא מכירים חוק כזה.אשמח לתשובה למייל לפני שיעברו לי היומיים האחרונים.

    • ביטול מנוי בחדר כושר
      עו"ד יקי רנד | 01/03/2009 16:30

      זכות הביטול החד צדדית לבטל עסקה, הקיימת לצרכן, חלה בעסקת מכר מרחוק ( עסקה הנסגרת בטלפון למשל) או בעסקת רוכלות ( עסקה בה נציג החברה מגיע לבית הלקוח למשל). במקרה שלך, מדובר בעסקה רגילה לתקופה מתמשכת, ועל כן אינך זכאית מכוח החוק לבטל העסקה, ויש להידרש לתנאי החוזה אשר אני מניח שאינם מיטיבים עמך. בפסיקה נקבע כי סעיף בחוזה מנוי בחדר כושר, הקובע כי לא ניתן לבטל העסקה הנו תנאי מקפח בחוזה אחיד ועל כן בטל מעיקרו. עם זאת חשוב להוסיף ולציין כי פסה"ד אשר נחלצו לטובת הצרכן ניתנו בעיקר כאשר סיום החוזה מבחינת הצרכן היה הכרחי ( בעיות רפואיות, העתקת מקום מגורים), ועל כן בענינך אין זה בטוח כי תוכלי לבטל העסקה, אם כי יש להידרש לתנאי החוזה, שכן את טוענת כי הציגו לך תנאים משופרים מכפי שקיבלת בחדר הכושר.