תגובה לגברת נכבדה

  • עילה לתביעת חברה סלולרית
    לילך ש | 10/02/2009 14:20

    חבר לשעבר שלי עבד בחברה סלולרית, אחרי שפיטרו אותו גיליתי שהוא זייף חתימות שלי והמכשירים שלנו הם על חשבוני ועל שם שנינו. מאז שפוטר התחילו לחייב אותי גם על המכשיר שלו ובנוסף יש לו את כל הזכות לדעת כל פרט על המכשיר שלי פירוט שיחות שינוי קוד סודי של האתר של החברה ובה כל מידע אפשרי. החברה אמרה שאני לא יכולה לעשות כלום מלבד לתבוע אותו תביעה אזרחית וזה לא באחריות שלהם ושהשיחות של המכשיר שלו שחוייבתי מאז שפוטר לא ניתן להחזיר לי. האם זה באמת ככה.. אני לא יכולה לתבוע את החברה? האם החברה מוגנת מכל מה שנציג של החברה יעשה במרמה ללקוח שלהם? אני אובדת עצות בבקשו עזרו לי מה אני צריכה לעשות ? יש לי עילה לתביעהת החברה???

    • תגובה לגברת נכבדה
      אור | 10/02/2009 16:05

      אני חושבת שקודם את יכולה לתבוע את החברה כי כל עוד שאת לא חתמת והוא חתם במקומך זאת נוכלות כי בלי שתציגי את הפרטים שלך בפני נציג שרות ונתנו לו לעשות את זה בלי לוודא שאת מוכנה לזה זאת פשלה אח רצינית דבר שני עם הם נותנים לו כל פירוט משהו שאת לא מבשת זה פוגע בפרטיות שלך וזכיותיך דבר שני מה את עושה בחברה כזאת שמפרה את זכיותיך ותגישי תלונה במשטרה על כל שהוא זייף את החתימה שלך

      • תודה על העצה
        לילך ש | 10/02/2009 16:16

        אני מודעת לצמב החמור אבל אני חייבת לדעת מעורך דין עם יש עילה לתביעה , בגלל שבחברה הסלולרית כלומר המנהל של הסניף אמר שאין עילה לתבוע את החברה וזה תביעה אזרחית נגדו. נגד העובד שלהם וכי היה להם מקרים כאלה שהנציגים עשו על דעת עמצם דברים נגד החוק ושהם לא אשמים בתור חברה.. אז מהתמימות שלי אני חייבת לדעת אם הוא מבלף אותי או שאני יכולה להכנס בהם. תודה על התגובה זה רק מחזק.

    • תרמית חבר- חב' סלולר
      עו"ד יקי רנד | 11/02/2009 12:19

      מדובר בסיטואציה מורכבת ובעייתית. יש להפריד בין נושא החיוב הכספי של חשבונך בגין מכשירו של חברך לשעבר, לבין נגישותו של החבר למידע העובר במכשירך. באשר לחיובך בעלות שיחותיו של החבר, הרי שאת זכאית לדרוש הפסקת החיוב, ולגבי התשלום בו כבר נשאת, כמובן שיש לך עילת תביעה כנגד החבר אשר לטענתך רימה, ואילו כנגד החברה מדובר במקרה גבולי, לחברה יש אחריות כלפי עובדיה, אולם כאן מדובר במעשה פלילי של ממש מצד החבר, ועל כן אני סבור כי תוכלי לחייב החברה רק אם תוכיחי כי התרשלה כלפייך. באשר לנגישות החבר למכשירך, מדובר בפגיעה קשה בפרטיותך ובצנעת הפרט, ועל חב' הסלולר להפסיק זאת לאלתר. עצתי לך, לפנות בכתב לחב' הסלולר ולהעלות כל אשר על ליבך, לרבות הפסקת החיוב הכספי בגין מכשיר חברך, וחסימת החבר מנגישותו למכשירך.