ניתן לברר מהו סכום החוב וממה הוא מורכב בלשכת ההוצאה לפועל

  • הוצאה לפועל ועו"ד
    יוליה | 17/06/2009 11:56

    שלום רב, בעקבות חוב שהצטבר קיבלנו עיקול על החשבון. כשבאנו לשלם את החוב גילינו שמשרד עוד" שמטפל בתיק הוסיף דמי טירחה גבוהים ממה שראינו שמקובל באתר ההוצאה לפועל (1% + 10% מגובה החוב). כבישקנו מהעו"ד לקבל פירוט על שכר הטירחה נאמר לנו שהם לא חייבים לפרט ולהסביר לנו ואם נרצה לקבל תשובות אנחנו צריכים לשכור עו"ד שהוא יסביר לנו. האם הם יכולים לסרב לפרט לנו אודות שכר הטירחה, הרי בחוק כתוב שהם יכולים לגבות רק 10%. להלן פירוט החוב, הקרן היא 7100 והם דורשים 1700 ש"ח שכר טירחה (הסבירו לנו ש1234 זה שכר הטירחה ו450 ש"ח זה ההוצאה לפועל). בחשבון פשוט 1700 ש"ח מ-7100 ש"ח שהם החוב אינם מהווים 11%. האם לא חלה עליהם חובת גילוי של כל המסמכים ופירוט החיובים? במידה וכן חלה עליהם הזכות לפרט, למי ניתן לפנות ולהתלונן? בתודה מראש, יוליה

    • ניתן לברר מהו סכום החוב וממה הוא מורכב בלשכת ההוצאה לפועל
      עו"ד שווץ איתן | 17/06/2009 18:31

      ניתן גם דרך מרכז המידע 02-6593333

      • לצערי לא קיבלנו שם תשובה
        יוליה | 18/06/2009 10:14

        ביררנו, אבל הם לא יכלו לפרט לי ממה מורכב שכר הטירחה. הם רק אמרו שהחוב הוא 8504, ושכר הטירחה הוא 1239 ואגרה 100 ש"ח. 1239 ש"ח לא יכולים להיות 10% מ8504. לכן השאלה היא כזו, האם העו"ד יכול לסרב לפרט לי ממה מורכב שכר טרחה? האם הוא יכול לקבוע כל שכר טירחה שירצה? תודה!