לא, אא"כ יש כאן "קומבינה" שבה החייב

  • שאלה
    ליאת | 07/12/2008 19:15

    שלום רב, האם אדם שחשבונו מוגבל ומעוקל וקיימים נגדו מספר תיקי הוצ"לפ פתוחים כבר זמן רב, אך אין באפשרותו לשלם את הכסף וכן אין לו כתובת קבועה, יכולים לפנות לבני משפחתו (אישתו, ילדים וכ'ו) על מנת לגבות מהם את הכספים? מה אומר החוק על כך שכן אין למשפחתו קשר לכך לחלוטין. תודה.

    • לא, אא"כ יש כאן "קומבינה" שבה החייב
      עו"ד משה שרגא | 07/12/2008 22:50

      משתמש באחרים ככסות לפעילותו הוא.

      • המשך
        ליאת | 08/12/2008 18:24

        האם במקרה של מות החייב החובות נמחקים? האם ניתן להכניס אותו לכלא ואם כן לכמה זמן מקסימום?האם זה מוחק את החובות או שאין כל קשר? איך ניתן להוכיח שהחייב משתמש באחרים ככסות לפעילותו הוא?

        • תגובה
          עו"ד משה שרגא | 08/12/2008 22:38

          1. לא. 2. בישראל לא אוסרים נפטרים... :) עכשיו ברצינות - מאסר אינו דרך לתשלום החוב אלא סנקציה בשל ביזוי ההוצאה לפועל. החוב אינו נמחק תמורת המאסר. משך המאסר תלוי במקור החוב. בחוב רגיל 7 ימים בכל פעם, במזונות 21. בכל מקרה מקסימום למאסר רצוף הוא 30 יום ואח"כ חופש 30 יום. 3. שימוש ברכוש כמנהג בעלים. למשל, נהיגה ברכב מידי יום כל העת.

          • המשך שוב
            ליאת | 08/12/2008 23:01

            אז אם כך מי אמור לשלם את החובות במקרה שהחייב נפטר?שהרי אמרת שבני המשפחה לא אמורים לשלם זאת. האם מגורים כדרך קבע בדירה עשויים להחשב כשייכים לחייב למרות שהדירה איננה שלו?

            • הוצאה לפועל - חוב של נפטר
              עו"ד משה שרגא | 09/12/2008 17:45

              נכסי וחובות הנפטר עוברים לעזבונו. החובות העזבון משולמים מנכסי העזבון ולא מנכסי היורשים. מי שירש יחוייב בסכום עד גובה חלקו בעזבון.