השאלה אינה ברורה

  • עיקול משכורת שנה לאחר דחיית בקשת זוכה
    אבגדה | 07/10/2008 10:02

    פתיחת תיק מזונות הסתיים בדחיית בקשת הזוכה ע"י ראש הוצלפ. כששאלתי בהוצלפ אמרו שאינני צריך לשלם על פתיחת התיק. שנה מאוחר יותר הגיע למקום העבודה הודעת עיקול משכורת ללא כל הודעה אליי. בקשתי לביטול הליך העיקול הופנתה לזוכה ש"התעוררה" עם תביעות חדשות ועכשיו לתגובתי ובנתיים משכורת מעוקלת. הכיצד?מה עושים?

    • השאלה אינה ברורה
      עו"ד משה שרגא | 07/10/2008 15:22

      ראשית ברר מי עיקל לך את השכר.

      • עיקול המשכורת בוצע ע"י לשכת הוצלפ
        אבגדה | 11/10/2008 15:52

        ב 14.8.08 התקבל אצל המעסיק שלי ממדינת ישראל- בתי המשפט- לשכת הוצלפ הודעה על עיכול משכורת לטובת הזוכה שהיא גרושתי. ( אגב - על סכום של 237 שח סך הכל) הסתבר שבאותו יום הגישה גרושתי בקשה לעדכון סכום המזונות. החלטת הרשם על בקשתה זו: "על פי רישומי המחשב לא מבוצעים בתיק הגדלות שוטפות כלל. על הזוכה להבהיר/ להגיש בקשה לביצוע בהתאם". כאמור, הסבירו לי שהעיקול והחוב נובעים מריבית והצמדה על פתיחת התיק בתביעה קודמת, עליה ענה הרשם ב- 17.12.07 כדלהלן "הנני דוחה את בקשת הזוכה להגדיל את החוב, זאת לאור האמור בבקשת החייב ובהתאם לפסק דין השופט... אני הגשתי בקשה להוצלפ לביטול הליך עיקול המשכורת והם שלחו לתגובת הזוכה, ש"המציאה" עכשיו טענות חדשות לאי תשלום מזונות אוגוסט (כשההוכחות אגב עם חשבוניות של ספטמבר ואוקטובר). אני כעת מכין את תגובתי שכמובן מכחישה הטענות, אך בנתיים משכורתי מעוקלת על ידי הוצאה לפועל.